V pismu lastnikom družbe Hit, predsedniku vlade Borutu Pahorju in finančnemu ministru Francu Križaniču je novogoriški župan Matej Arčon zapisal, da je pričakoval, da se bo aktivno v reševanje problema zaradi stavke vključil tudi nadzorni svet. "Vendar se po treh tednih stavke ta sploh ni sestal. Tudi na naslednji, petkovi seji o tem očitno ne nameravajo razpravljati, saj problematike niso uvrstili na dnevni red," je zapisal Arčon.

Arčon je prepričan, da je aktivno odzivanje nadzornikov in po potrebi tudi lastnikov v danih razmerah nujno potrebno. Preko člana nadzornega sveta Hita, ki zastopa občine, lastnice deležev v družbi Hit, bo zahteval obravnavo te problematike na petkovi seji. "Pozivam tudi ostale lastnike kapitalskih deležev družbe, da zagotovite aktivno delovanje članov nadzornega sveta in se v reševanje družbe tudi sami odgovorno vključite," še poziva Arčon.

V petek dopoldne se bodo sestali člani nadzornega sveta družbe Hit, ob 12. uri pa je predvideno tudi nadaljevanje pogajanj med pogajalskima skupinama uprave Hita in novogoriško enoto Sindikata igralniških delavcev (SIDS). Če do dogovora ne bo prišlo, bodo zaposleni na igralnih mizah v novogoriških igralnicah Park in Perla ter v kranjskogorski Koroni ob 18. uri začeli stavkati.