V pismu, ki sta ga sindikata poslala vodstvu Hita in novogoriškemu županu Mateju Arčonu, se z zaskrbljenostjo sprašujeta o usodi svojih zaposlitev ob nadaljevanju stavke igralniških delavcev.

"Namesto da bi v tem mesecu iztržili največ, bomo zaradi peščice zaposlenih najbolj prizadeti vsi zaposleni. Zgroženi smo nad dejstvom, da stavkajo ljudje, ki jim ni mar za Hit, ki smo ga dolga leta ustvarjali vsi zaposleni," so zapisali v pismu predsedniku uprave Hita Dragu Podobniku.

Da se stavka in s tem povzročena poslovna škoda ne bi nadaljevala tudi v prihodnjih koncih tedna, so Podobnika pozvali k mediaciji med vodstvom družbe in Sindikatom igralniških delavcev (SIDS). Zato bi si želeli, da bi se v pogajanja med njima vključilo tudi Društvo mediatorjev Slovenije in poskušalo zbližati stališča ter tako preprečiti novo stavko.

Sindikata sta se s pismom obrnila tudi na novogoriškega župana Mateja Arčona in ga zaprosila za sprejem in pogovor. Predstavniki sindikatov GIT in Vrba (varnostnikov, receptorjev, blagajnikov in zaposlenih na avtomatih) bi mu radi predstavili svoje poglede na potek dogodkov v Hitu.

Uprava družbe Hit je zadovoljna, da so sindikati izkazali veliko mero razumevanja ter prispevali idejo za rešitev kritičnega položaja. "Uprava meni, da bi bilo kompetentno posredovanje tretjega (mediatorja) v tem trenutku lahko prepozno. Bolj pomembno je, da bi za nastali položaj z dovolj veliko mero zrelosti in odgovornosti zmogli najti rešitev sami, v čim krajšem času," je za STA povedala Lavra Peršolja iz kabineta predsednika uprave Hita.

Kot je še zapisala Peršoljeva, sta se predsednik uprave Hita in župan novogoriške občine že večkrat srečala. Občina je kot ena izmed lastnic zaskrbljena nad dogajanjem v družbi, župan pa se je do stavke v družbi tudi že večkrat javno opredelil.