Na tekmi v Montrealu so letalci s 5:3 odpravili ekipo Canadiens. James van Riemsdyk je svoj drugi gol na tekmi dosegel z igralcem več na ledu v zadnji tretjini in gostom zagotovil vodstvo s 4:3, ki ga do konca niso več izpustili iz rok. Za zmago z dvema goloma razlike je s svojim 16. zadetkom sezone poskrbel Claude Giroux štiri minute pred koncem tekme. Jeff Carter je vknjižil gol in dve podaji, Nikolaj Žerdev pa je za letalce prispeval gol in podajo. Za Montreal, ki je klonil tretjič zapored, je P.K. Subban vknjižil gol in podajo, preostala zadetka pa sta prispevala Tomaš Plekanec in Brian Gionta.

Dve tekmi sta se končali po podaljšku. Washington Capitals so po dodatnem delu z 1:2 le morali priznati poraz ekipi Anaheim Ducks, Vancouver Canucks pa so domačo dvorano le zapustili kot zmagovalci, po podaljšku so s 3:2 premagali Columbus Blue Jackets.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres s 3:2 premagali Boston Bruins, New Jersey Devils so bili s 3:0 boljši od Phoenix Coyotes, Pittsburgh Penguins so visoko z 1:4 klonili proti New York Rangers, Detroit Red Wings pa so s 5:2 ugnali St. Louis Blues. Florida Panthers in Chicago Blachawks sta doma klonila s 3:4, prvi proti Carolina Hurricanes, drugi pa proti Colorado Avalanche. Nashville Predators so s 3:2 premagali San Jose Sharks.