Predstavniki Anglije in ZDA, ki so v četrtkovem glasovanju hitro odpadli, Fifa pa je svetovno prvenstvo leta 2018 dodelila Rusiji, leta 2022 pa Katarju, so dejali, da omenjeni državi nikoli več ne bosta kandidirali za organizacijo prvenstva, v primeru, da se postopek izbora ne spremeni. Tako Anglija kot ZDA sta prepričani, da sta pripravili popolni kandidaturi, prvenstvo v eni od omenjenih držav pa bi bilo "tehnično brezhibno in dobičkonosno".

"Zelo boleče je, da ta dejstva sploh ne štejejo," je po porazu dejal Andy Anson, izvršni direktor angleške kandidature. Anson je Fifo pozval, da predstavi bolj transparenten in širši postopek odločanja, saj o prireditelju trenutno na tajnem glasovanju odloča 24 članov izvršnega odbora. Glavna težava takšnega načina je namreč podkupovanje, katerega tudi pred letošnjim glasovanjem ni manjkalo.

Anson je pri tem spomnil tudi na besede predsednika Fifa Josepha Blatterja, ki je neposredno pred glasovanjem izjavil "ne pozabite na zlobo medijev", ter pri tem mislil predvsem na negativno poročanje britanskih medijev, ki so podkupovalni škandal precej napihnili in s tem posredno po Ansonovih besedah škodili angleški kandidaturi.

Angležem ni pomagalo niti lobiranje princa Williama, razvpitega nogometaša Davida Beckhama, premiera Davida Camerona in še nekaterih ugledih predstavnikov z Otoka.