Schumacher se je dotaknil tudi sezone 2010. Mercedes ga je prepričal k vrnitvi v dirkaško karavano z obljubo o konkurenčnem dirkalniku, končal pa je na devetem mestu skupnega seštevka SP, kar je bilo precej pod njegovimi pričakovanji. "Na mojem avtu je bilo precej pomanjkljivosti. Še posebej na dirkah v Belgiji in na Japonskem se je izpušni sistem zelo pregreval," je dejal Schumacher in se obenem čudil, da njegov moštveni sotekmovalec Nico Rosberg ni imel toliko tehničnih težav.

Prav odnosu med obema nemškima dirkačema so v pogovoru namenili precej prostora. Schumacher je zanikal, da bi imel težave z večkrat hitrejšim in uspešnejšim mlajšim rojakom. "Nimam nobenih težav z Nicom, vseeno pa sem zahteval pojasnila," je dejal Schumacher in priznal, da je zaradi slabih dosežkov večkrat prihajalo tudi do pogovorov v povišanih tonih, ki pa iz garaže nikoli niso prišli v javnost.

Že za naslednje leto pa je dirkač z največ naslovi in posamičnimi zmagami na dirkah formule 1 napovedal boj za vrh. "Mercedes se zares trudi. Naredili bomo velik korak naprej in če bo vse v redu, bomo kmalu zmagovali."