Nobeno izmed treh moštev (Lotus, Hispania in Virgin), ki so letos prvič nastopila na dirkah formule ena, niso osvojila niti ene same točke. Najbližje točkam med vsemi tremi ekipami je bil voznik Lotusa Heikki Kovalainen na VN Japonske z osvojenim 12. mestom.

Medtem ko je Ecclestone še pred mesecem dni angleškim medijem zatrjeval, da so nova moštva sramota za formulo ena, ter da se jih je potrebno čim prej znebiti, je sedaj spremenil svoje mnenje in krivca za slabe rezultate moštev išče pri nekdanjemu predsedniku Mednarodne avtomobilistične zveze Maxu Mosleyu.

„Po pravici povedano, za slabe rezultate odgovornosti ne moremo prekladati le na nove ekipe, v resnici je krivda na strani Maxa Mosleya. Vendar sedaj so del formule ena, če ne bodo prosjačile za denar, potem je dobro, da jih v našem športu imamo,“ je v oceni letošnje sezone zapisal Britanec.

Ecclestone je sicer izkazal veliko podporo novemu predsedniku Mednarodne avtomobilistične zveze Francozu Jeanu Todtu, za katerega je dejal: „Jean je popolnoma druga žival v primerjavi z Maxom.“