Aktualni evropski prvak še vedno čuti posledice, ki jih je pustil odhod Joseja Mourinha. Rafael Benitez je prevzel šampionsko ekipo, ki pa je ni izbiral sam in za katero je vprašanje, ali je njen profil ustrezen delu španskega stratega. Za nameček razkrajajo Milančane številne poškodbe. Seštevek številnih težav je prinesel serijo slabih rezultatov. V italijanskem prvenstvu Inter ni zmagal štirikrat zapored, ne blesti niti v ligi prvakov. Benitez je pod vse večjim pritiskom. Če danes Inter ne bo premagal nizozemskega prvaka Twenteja, se lahko zgodi, da bo moral zapustiti Milano. V italijanskih medijih so se že pojavila imena kandidatov, ki bi lahko nasledila Beniteza. Omenjajo Marcela Bielso, Leonarda, Luciana Spallettija, ki je zanikal povezave z Interjem, in Fabia Capella, ki ima zelo donosno službo v angleški reprezentanci.

Značaj Interjevega "patrona" Massima Morarattija, ki se lovorik nikoli ne nasiti, bi lahko bil kažipot, kaj bi se utegnilo zgoditi, če bo Benitez nadaljeval v sedanjem slogu. Moratti je v prvem desetletju vodenja Interja zamenjal številne trenerje, medtem ko je Benitez šele tretji strokovnjak na klopi od leta 2004 naprej. Sprememba je povezana z uspehi, ki sta jih imela Roberto Mancini in Jose Mourinho. Torej je jasno, kaj sledil Benitezu. Če se izvleče iz krize in poskrbi za izide po okusu velikega šefa, ga bo ta častil in bogato nagradil, v nasprotnem primeru si bo moral poiskati novo službo. "Ekipa s trenerjem na čelu mora razumeti, da je tekma proti Twenteju zelo pomembna. Pričakujemo veliko predstavo. Naj bodo nogometaši utrujeni ali ne, v vsakem primeru morajo igrati z obilno mero želje po uspehu, v njihovih očeh hočem videti jezo. Sicer tako ne bo šlo več naprej," so besede Massima Morattija zvenele kot ultimat Benitezu, ki pa ima tehtno opravičilo.

Modro-črni imajo toliko poškodovanih nogometašev, da je težko vse prešteti. Od tistih, ki so maja dvignili pokal za naslov evropskega prvaka, bodo igrali le le Samuel Eto'o, Goran Pandev, Wesley Sneijder, Javier Zanetti in Lucio, pa še ti niso vsi povsem zdravi. Težave imate Pandev in Sneijder, ki trpi zaradi utrujenosti. "Smo v težkem položaju, vendar moramo ostati mirni. Počasi bomo prebrodili vse preglavice. Nočem, da to zveni kot alibi, toda ekipo lahko realno ocenjujete šele, ko bo popolna. Ni pa nobenega dvoma, da Twente moramo premagati," je dejal kapetan Javier Zanetti.

V skupini C se bodo v novi "bitki za Britanijo" pomerili stari tekmeci in tudi prijatelji. Glasgow Rangers bo gostil Manchester United. Od prve tekme, ko so Škoti s popolnim bunkerjem osvojili točko na Old Traffordu, se je pri Rdečih vragih precej spremenilo. Prestali so afero okoli prestopa Wayna Rooneyja, ki je naposled ostal med vragi. Trener Alex Ferguson je napovedal, da bo Rooney danes prvič po poškodbi zaigral v prvi enajsterici. Navijači Manchestra se sprašujejo, kaj je z Dimitrom Berbatovom, ki ga v soboto ni bilo v ekipi na tekmi z Wiganom. Bolgar naj bi bil blizu odhoda, povezujejo ga z Juventusom in madridskim Realom, ki naj bi v zameno ponujal Karima Benzemaja.