Z omenjenim dosežkom je slovenska štafeta tudi izpolnila cilj, to je uvrstitev na svetovno prvenstvo v Oslu konec februarja.

Majdičeva je pred sezono izrazila željo po velikem kristalnem globusu za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala. Ta se sicer po uvodnih preizkušnja zdi zelo oddaljen, sploh ob dejstvu, da so bile na vrhu skoraj vse konkurentke za omenjeni naslov, vendar pa je potrebno omeniti, da gre vseeno za enega boljših začetkov sezone doslej.

"Švedsko zapuščam z izpolnjenimi cilji, idealno bi bilo sicer, če bi se tudi posamično uvrstila med deseterico, a tudi z 12. mestom sem v danih okoliščinah povsem zadovoljna," je o uvodu v sezono dejala Majdičeva, ki bo skupaj z dekleti še cel prihodnji teden ostala v Skandinaviji in dodala: "V petek se začne prva tekma mini 'toura' v Kuusamu. Žal se spet obetajo precej nizke temperature s 15 stopinjami pod ničlo in še nižjimi. Ne glede na to, bo treba iti na start. Čakajo nas tri tekme ena za drugo, verjetno nas čaka precej zahteven in zanimiv vikend."

Majdičeva si predvsem želi, da bi ji med sezono služilo zdravje, še kako je namreč živ spomin, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru le nekaj minut pred začetkom tekme padla v nezavarovano luknjo ob progi, si pri tem zlomila pet reber, a nato vseeno pritekla do bronaste kolajne.

"Z zdravjem sem trenutno zadovoljna, ne muči me kakšen prehlad in sem se očitno dobro privadila na nizke temperature. Upam, da bo tako tudi ostalo in ne bom nič zbolevala. Poškodbe ne čutim več, se je pa precej dobro spominjam, vedno se je težje vrniti po daljši odsotnosti, se postaviti v smučino in spet najti prave občutke, zaenkrat je kar v redu," je bila z začetkom sezone zadovoljna najboljša slovenska tekačica na smučeh.