Med mlajšimi člani sta bila najboljša Jan Breznik (Brežice, 124) in Tina Šutej (Mass, 202), med starejšim mladinci Uroš Jovanovič (Baza 20, 191) ter svetovna mladinska podprvakinja Barbara Špiler (Brežice, 197), med mlajšimi mladinci Žan Rudolf (Mass, 139) Maruša Mišmaš (Špela, 171), med pionirji pa Jan Petrač (Mass, 189) in Manca Šepetavc (Mass, 156).

Lani je zmagal Primož Kozmus, brežiški metalec kladiva, ki se po krajšem tekmovalnem premoru ponovno vrača na atletska prizorišča. "Zahvaljujem se ekipi na čelu z Vladimirjem Kevom, ki je doslej sodelovala z mano. Odslej bo Marjan Ogorevc moj prvi trener in vodja ekipe. Moj cilj je, da bi tudi v naslednjem obdobju nadaljeval z osvajanjem medalj na velikih tekmovanjih. Moj glavni cilj je, da v Londonu leta 2012 ubranim zlato olimpijsko medaljo," je napovedal Kozmus, olimpijski in svetovni prvak.

Letos je bil najboljši trener Andrej Hajnšek, trener Ratejeve. Ratejeva je letošnjem evropskem prvenstvu v Barceloni kljub težavam z zdravjem zasedla sedmo mesto ter osvojila drugo (Eugene) in tretje mesto (Doha) na prestižni diamantni ligi. Vse tekmice je ugnala na veliki nagradi v Ostravi na Češkem.

Rodičeva je bila v troskoku šesta na EP in deveta na dvoranskem SP v Dohi, na diamantni ligi pa je bila četrta (London), peta (Bruselj) in šesta (Monako). Veitova je bila 17. v teku na 200 m v Barceloni.

Buč je na EP prišel v finale na 3000 m zapreke in osvojil 12. mesto. Jagarinec je tekel v polfinalu EP na 400 m (16. mesto), Rovan pa je bil v Barceloni mesto višje (15.) v kvalifikacijah skoka s palico.

Najboljša veterana sta bila zakonca Stanka in Dušan Prezelj, gorska tekača pa brat in sestra Mateja in Mitja Kosovelj. Dušan Papež je dobil priznanje za uspešno izvedbo SP v gorskih tekih, ki je bilo v Kamniku (Velika planina). Cestno podjetje Ptuj je bilo izbrano za najboljši atletski klub leta.

Podelili so tudi rekorderske značke; Šutejeva je državni rekord v skoku s palico izboljšala kar osemkrat, petkrat na prostem in trikrat v dvorani, Ratejeva pa je slovenski mejnik prestavila na začetku sezone. V Dohi je 14. maja vrgla 67,16 m in bila s tem četrta med atletinjami na svetu.

Razglasil so tudi najboljše v letošnji mednarodni ligi za veliko nagrado Vzajemne. Ratejeva je slavila pred Veitovo in Marino Tomič, tekačico na 100 m ovire, med člani pa je bil najboljši Matic Osovnikar (100 in 200 m) pred Rožletom Prezljem (višina) in Janom Žumrom (100 in 200 m).

"Žal na letošnjem EP nismo osvojili medalje, prvič po daljšem obdobju na velikih tekmovanjih. Ratejeva je imela težave z nogo, prepričan sem, da bi drugače osvojila medaljo. Izpostavil bi nastope naših mladih atletov na čelu z Barbaro Špiler ter nastope na mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju. Za nami je peta sezona mednarodne atletske lige, tekmi Velenju, ki je pri nas na najvišji ravni, se je ob boku pridružil miting v Ljubljani. Začeli smo z otroško ligo ... Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje dosegali dobe izide. To nenazadnje, ob zelo obetavnih mladincih, kažeta tudi napovedana vrnitev Kozmusa na atletska prizorišča in odhod Matica Osovnikarja v London, kjer bo vadil pod taktirko Linforda Christieja," je na prireditvi v Ljubljani povedal predsednik AZS Peter Kukovica.