1. Zadnji tango v Parizu (1972)

Filmski hit Zadnji tango v Parizu je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca in najboljšega režiserja. Kipca sicer niso osvojili, ga je pa vroča filmska scena ponesla na sam vrh te lestvice. Po naključju se osebi, ki ju zaigrata Marlon Brando in Maria Schneider, srečata in dogovarjata za vedno nova srečanja ter tako začneta z afero, v kateri so bistvena pravila naslednja: brez imen, brez obveznosti in brez intimnih podrobnosti.

2. Bal smrti (2001)

Halle Berry je za vlogo v filmu Bal smrti prejela oskarja, film pa je tudi prejel nominacijo za najboljši scenarij. Vroče scena, ki so omenjeni film izstrelile na drugo mesto lestvice, pridejo po tem, ko Leticia (Halle Berry) nadira Hanka (Billy Bob Thornton) z besedami , naj "ji pomaga, da se počuti bolje“. Prošnjo ji je izpolnil, in sicer na kavču, tleh …

3. Titanik (1997)

Titanik je od štirinajstih nominacij za oskarja prejel kar enajst prestižnih kipcev. Mnogo trdijo, da je film predolg, vmes pa se pojavi tudi vroča scena, v katerem Kate Winslet svojega zaročenca prevara z Leonardom DiCapriom v parkiranem avtomobilu.

4. 8 milj (2002)

Film, ki je oskarja prejel za najboljšo glasbo, se je na četrto mesto uvrstil zahvaljujoč se sceni, v kateri Eminem v vlogi B-Rabbita reče Brittany Murphy, naj gre ven, ona pa mu takoj predlaga nekaj drugega – hiter spolni odnos. Za dodatno razburjenje poskrbi možnost, da bi lahko bila zasačena.

5. Senca preteklosti (2005)

Film je prejel dve nominaciji za oskarja, na lestvici pa se je znašel zaradi živalskega spolnega odnosa med odvetnico Edie (Maria Bello) in njenim možem Tomom Stallom (Viggo Mortensen).

6. Vroče noči (1997)

Film Vroče noči je prejel kar tri oskarjeve nominacije. Na lestvico pa se je uvrstil zaradi vročega spolnega odnosa med študentom, ki ga zaigra Mark Wahlberg, in pornoigralko, ki jo je zaigrala Heather Graham.