Lewis Hamilton, ki za vodilnim v skupnem dirkaškem seštevku Fernandom Alonsom pred zadnjo dirko zaostaja za 24 točk, ima le še teoretične možnosti za osvojitev lovorike. Britanec, ki je prvenstvo osvojil pred dvema letoma, je med sezono že imel lepo prednost pred svojimi zasledovalci, a je nato sledila serija napak, ki je Hamiltona oddaljila od boja za prvaka.

Šef ekipe iz Wokinga priznava, da so med sezono napravili preveč napak, predvsem pri dirkalniku, saj je razvoj le-tega potekal prepočasi. „Dirkalnik je potrebno stalno razvijati. Vsako dirko mora biti hitrejši, prav tako pa se je treba izogibati napakam. Pri razvoju našega dirkalnika smo zaspali, a se ne bomo predali in se bomo še naprej trudili po najboljših močeh,“ ne obupuje Martin Whitmarsh, ki se zaveda, da Hamilton lahko osvoji prvenstvo le še po pravem malem čudežu.

„Da dirkači ne uspejo končati dirke, ni tako redek pojav v motošportu. Če uspe Hamilton v Abu Dabiju zmagati in Alonso ne konča dirke, ostali pa ne osvojijo preveliko število točk, potem se lahko na koncu veselimo naslova. Trenutno je boj za prvaka izjemno napet, čeprav Fernando vozi izjemno dobro,“ je medijem še izdal Whitmarsh.