Obračun v radovljiški športni dvorani je bil zato še bolj zanimiv, še zlasti, ker je gostujoča ekipa letos precej spremenjena in pomlajena. Ker je hotVolleys izgubil primat v avstrijskem državnem prvenstvu, letos pa je izgubil tudi dolgoletnega generalnega sponzorja družbo AON, so vsi napori usmerjeni k povrnitvi stare slave. Vendar pa Dunajčani niso imeli pravih možnosti proti razigranim in motiviranim Blejcem, ki ostajajo edino moštvo v srednjeevropski ligi (MEVZA) še brez izgubljene tekme.

Na prvem tehničnem odmoru so imeli gostitelji dve točki prednosti (8:6). Gostje so držali minimalno razliko predvsem z borbeno igro v polju in dobrim blokom. Po odmoru so pobudo prevzeli gostitelji in si z blokom Kaya Van Dijka nabrali pet točk prednosti (16:11). Blejci so nadaljevali zbrano in pri rezultatu 21:17 je gostujoči trener Zoran Nikolić poizkušal zasuk s polminutnim odmorom, ki ni prinesel želenega rezultata. Z uspešnim napadom kapetana Andreja Flajsa so gostitelji osvojili prvi niz.

Blejci so odlično odprli drugi niz in pri izidu 4:0 so bili gostje primorani poseči po prvem polminutnem odmoru. Blejci so imeli v svojih vrstah več razpoloženih igralcev. Z asom Flajsa in blokom Milana Rašića so si na drugem tehničnem odmoru nabrali že sedem točk prednosti (16:9). V nadaljevanju so se Dunajčani dvakrat približali na tri točke zaostanka (18:15, 19:16), a bližje jim gostitelji niso pustili in brez težav prišli še do drugega niza.

Dobre igre Blejci niso prenesli v tretji niz in po uspešnem bloku Laimerja so na prvem tehničnem odmoru zaostajali za štiri točke (4:8). Gostitelji so se hitro pobrali in po neuspešnem napadu Laimerja je bil rezultat izenačen na 11. točki. Sledilo je izenačeno srečanje in po napaki gostov v napadu so Blejci prišli do prvega vodstva v tretjem nizu (19:18). Gostje so znali hitro odgovoriti in z asom Fahrstätterja so pobegnili za dve točki (20:22). Drugi polminutni odmor domačega trenerja Igorja Kolakovića je bolj koristil Blejcem. Gostje so začeli grešiti v napadu, odločilno točko za končno zmago pa je z blokom prispeval Rašić.