Pri Ferrariju se zadovoljno čudijo, ker je vse skupaj čudež, da se njihov Fernando Alonso letos sploh lahko poteguje za naslov prvaka, kajti od začetka sezone je rdečim bolj slabo kazalo. Red Bullova dirkača sta bila enostavno premočna in prehitra. "Ohraniti moramo trezno glavo in se dirke v Braziliji lotiti zelo previdno. Do sedaj smo videli, da se stvari z enim odstopom lahko hitro pokvarijo, a prav nič še ni odločeno," meni Fernando Alonso.

Vodja ekipe Ferrari Stefano Domenicali ne računa le na Webbra in Vettla, ampak potihoma opazuje, kako se bo odrezal Lewis Hamilton, kajti prav vsi dirkači, ki imajo še teoretične možnosti za osvojitev naslova, so Alonsovi najresnejši tekmeci. "Še pred nekaj tedni je bilo to nemogoče, zdaj pa je resničnost. Glede na to, kako dober dirkalnik so letos na kolesa postavili pri Red Bullu, kar ne morem verjeti, da Fernandu lahko uspe že za konec tedna," pravi Stefano Domenicali. Vodja ekipe McLaren, ki je trenutno v vlogi "tihega opazovalca", pa ocenjuje, da Ferrarijeva afera iz Hockenheima in 100.000 dolarjev kazni zaradi moštvene režije v ničemer ne moreta pokvariti uspeha Ferrarija na zadnjih dirkah in njihovega pospešenega razvoja.

Trikratni svetovni prvak Niki Lauda po svoje vidi razplet sezone in poziva ekipo Red Bull, naj z vsemi silami stopiti za Webbra, tudi na račun možnosti Vettla. "Vettla lahko odpišemo. Doslej je zapravil toliko priložnosti, da bi morali pri Red Bullu za zadnji dve dirki vse staviti na Webbra. On bi bil dostojen svetovni prvak," meni Niki Lauda. Vettel stvari ne vidi v tej luči, kajti Nemec pravi, da ima odprto le eno možnost: napadati z vso silo od prvega do zadnjega kroga, saj mu le zmaga lahko še pusti odprta vrata, da se o vsem odloči na zadnji dirki v Abu Dabiju.

Vettel se v Sao Paulu ne bo boril le proti Alonsu ali Webbru, ampak tudi proti statistiki. Od leta 2005 je odločitev o svetovnem prvaku padla ravno na valoviti stezi Interlagos, naslov pa si dejansko lahko uspe na letošnji VN Brazilije zagotoviti le Alonso. In to v treh primerih: če zmaga in Webber ne doseže boljšega mesta od petega; če je Alonso drugi in Webber najboljši osmi ter Hamilton v najboljšem primeru četrti in da Vettel ne zmaga; če je Alonso tretji, Webber ne pride med prvih deset, Hamilton najboljši peti in Vettel dirke ne konča pred Špancem.