„Ena stvar je gotova, Ferrari me ne bo spremenil v drugega Rubensa Barrichella. Če se mi to pripeti, bom prenehal dirkati za Ferrari. Nobene dirke ne pričnem z namenom končati na drugem mestu,“ je za nemški časopis povedal Massa.

Brazilec, ki ga pogodba z moštvom iz Maranella veže do leta 2012, v nobenem primeru ne želi postati druga violina in prevzeti vlogo svojega rojaka, ki je nemškemu dirkaškemu asu Michaelu Schumacherju pomagal osvojiti kar pet naslovov svetovnega prvaka. Kljub temu pa bo Massa moral svoj ponos do konca sezone požreti in svojemu sovozniku Fernandu Alonsu, ki za vodilnim Markom Webrrom zaostaja za enajst točk, priskočiti na pomoč.

Zaradi stroge moštvene hierarhije so se v moštvu iz Maranella pri mednarodni dirkaški zvezi letos že morali zagovarjati. Na VN Nemčije v Hockenheimu , kjer je Ferrari osvojil dvojno zmago, je zaradi ukaza iz boksov moral Massa spustiti predse Alonsa, za kar so Italijani prejeli visoko kazen. „O tem ne želim govoriti. Lahko samo rečem, da sem bil po dirki izjemno razočaran,“ je sporni ukaz pokomentiral dirkač.

Kljub spodleteli sezoni pa Brazilec upa, da bo že prihodnje leto povsem drugače. „Prepričan sem, da lahko naslednjo sezono zmagam,“ je samozavestno zatrdil Massa.