Zaradi prevelikega povpraševanja po hotelskih sobah v okolici dirkališča, ki se nahaja približno 350 kilometrov od glavnega mesta Južne Koreje, Seula, so bile ekipe prisiljene svoje zaposlene premestiti kar v bordele. Slednji so stisko moštev zelo dobro unovčili, saj jim na noč zaračunajo kar 150 funtov. Gosti z nastanitvijo niso pretirano zadovoljni, pritožujejo se namreč predvsem nad slabimi higienskimi razmerami, nekateri naj bi namreč pod svojimi posteljami našli na kupe porabljenih kondomov.

„Sauberjevega mehanika so v bordelu povprašali ali želi za konec tedna poleg sobe najeti tudi dekle,“ je za angleški časopis povedal eden izmed zaposlenih pri neimenovanem moštvu.

17. dirka na koledarskem sporedu formule ena, je zeleno luč za izpeljavo dirke dobila šele pred dvema tednoma, kljub temu, da sta v varnost dirkališča resno podvomila dirkača Jenson Button in Jarno Trulli. Do organizatorjev je nekoliko manj kritičen Nemec Sebastian Vettel, ki je pohvalil novo progo, a se hkrati pritožil nad pomanjkanjem nastanitev.

„Edina stvar, ki bi jo organizatorji lahko v prihodnosti izboljšali, so težave, ki jih imajo moštva z nastanitvami,“ je povedal Vettel, ki mu z ostalimi vozniki na srečo ni treba prenočevati v „ljubezenskih“ hišah.