Do konca dirkaške sezone formule ena so ostajajo samo še tri dirke, zato Alonso, deset dni pred dirko za VN Koreje, poziva drugega Ferrarijevega dirkača Felipeja Masso, ki letos v svojem rdečem dirkalniku ni blestel, naj mu priskoči na pomoč.

„Zame je izrednega pomena, da lahko računam na Felipeja. Vem, da se bo na preostalih prizoriščih trudil doseči dober rezultat, saj mu na preteklih dveh dirkah ni šlo najbolje. Ima vse potrebno znanje, da se vrne na stopničke,“ verjame Alonso v Brazilčeve sposobnosti in dodaja: „Zelo pomembno je, da bova sodelovala in razkrila vse skrivnosti, ki jih ima nova korejska proga. Le tako bomo lahko dirkalnik naredili dober, saj bo za dosego našega cilja odločala že najmanjša malenkost.“

Izkušeni španski dirkač, ki je naslov svetovnega prvaka prvič osvojil leta 2005 in ga nato leto kasneje uspel tudi uspešno ubraniti, se zaveda, da bo na preostalih treh dirkah v Koreji, Braziliji in Abu Dabiju, za osvojitev tretjega naslova moral napasti na vso moč.

„Ne smemo si privoščiti napak. V borbi za naslov je še vedno kar pet dirkačev. Letos smo že prevečkrat videli, kako se je že odpisanim dirkačem uspelo vrniti v borbo za naslov. Edini, ki si lahko privošči napako je morda Mark Webber. Korejska dirka bo tako za mnoge dirkače odločilna,“ je še zaključil nekdanji dirkač ekipe Renault.