Dirkališče je namreč zaradi obilnega deževja preveč spolzko, zato bi bilo prenevarno dirkati. To je šele drugič v zgodovini formule 1, da je vreme tako krojilo spored dirkanja. Kvalifikacije bodo tako na sporedu v nedeljo ob 10. uri zjutraj po lokalnem času, če bo le vreme to dopuščalo. Dirka se bo v nedeljo predvidoma začela ob 15. uri (ob 8. uri zjutraj po srednjeevropskem času).

Vodstvo tekmovanja se je po treh preložitvah kvalifikacij danes le odločilo, da jih dokončno odpove in prestavi na nedeljo. In spet prav v Suzuki. Edini podoben primer se je na tem dirkališču zgodil pred šestimi leti, ko so morali kvalifikacije prestaviti, ker je območju grozil tajfun. Tokrat je bil kriv "le" dež.

Na današnjem zadnjem prostem treningu pred kvalifikacijami, ki ga je motil dež, sta le dva dirkača vpisala čas kroga, saj so morali nato trening zaradi vremenskih razmer odpovedati. Voznik moštva Toro Rosso Jaime Alguersuari je bil danes najhitrejši, a je imel Španec kar 24 sekund slabši čas, kot ga je v suhih razmerah dosegel Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) na petkovih treningih. Poleg Alguersuarija je danes čas kroga vpisal le še Timo Glock (Virgin Racing). "Če se bo tako nadaljevalo, danes ne bomo šli več na dirkališče, saj je prenevarno. Tako spolzko je, da bi se brez težav lahko preizkusili v bowlingu," je po treningu za britansko mrežo BBC ironično dejal Jenson Button (McLaren).

Sedemkratni svetovni prvak v F1 Nemec Michael Schumacher, ki je leta 2004, ko so bile kvalifikacije in dirka prav tako na isti dan, osvojil VN Japonske, je dejal, da dirkači ne bodo imeli nobenih težav z nedeljskimi kvalifikacijami. "Vsi smo dovolj dobro pripravljeni, zato sam ne vidim nobenih težav. Veselim se že dirke," je dejal voznik Mercedesa.