Finec je konec lanske sezone zapustil Ferrari, s katerim je leta 2007 postal svetovni prvak, in se preselil v reli, kjer letos tekmuje za moštvo Citroen Junior Team. 

A sedaj so se pojavile govorice, da se Raikkonen morda že prihodnjo sezono vrača v formulo 1. Kimi je enkrat že dejal, da se bo v svet formule 1 vrnil le, če bo imel možnost dirkanja z dirkalnikom, ki mu bo nudil možnost zmagovanja in boja za naslov svetovnega prvaka, kar pa bi mu Renault vsekakor lahko ponudil.

"Res je, da so k nam tekom sezone prihajali in se ponujali določeni dirkači. Res je tudi, da je Raikkonen na našem radarju, kajti tudi on nas je kontaktiral," je dejal šef ekipe Renault Eric Boullier, ki ima še vedno dilemo, ali bi se odrekel uslugam ruskega novinca Vitalija Petrova, medtem ko ima Robert Kubica zagotovljeno vlogo prvega voznika v moštvu tudi v prihodnje. "Videli bomo, kako se bo Vitalij odrezal do konca sezone in kako bo potekal njegov razvoj. Če nas bo prepričal, da je dovolj kvaliteten, ga bomo vsekakor zadržali v moštvu. Obstajajo še neke druge možnosti in ena od njih je vsekakor tudi Kimi Raikkonen," je še dodal Boullier.