Današnja proga je bila razmočena in zato toliko težja, prvi so tekmovali dirkači razreda MX2, kjer Slovenijo zastopa Jernej Irt. Po startu je vozil na tretjem mestu, za tem dvakrat padel in končal na sedmem mestu. Matevžu Irtu je v ogrevalnem krogu pred dirko odpovedal motor, zato je lahko start svojih konkurentov le opazoval iz predštartnega prostora. Slovenski motokrosisti si tako v tretji kvalifikacijski vožnji niso smeli več privoščiti spodrsljaja.

Kot tretji se je s progo in konkurenti spopadel Klemen Gerčar in po preglavicah, ki mu jih je povzročalo blato na očalih, je končal kot štirinajsti. Skupno je Slovenija osvojila trinajsto mesto in v kvalifikacijah zaostala za pričakovano osmerico, vendar pa slovenska ekipa upa, da ji bo napovedana izboljšava nedeljskega vremena na dirki prinesla tudi priložnost za boljši izid. Kvalifikacijsko zmago so osvojili domačini Nizozemci, drugi so bili Francozi in tretji Estonci.

V nedeljo bo start prve vožnje (MX2 + MX3) ob 12. uri, druga vožnja (MX1 + MX2) bo ob 14. uri in finalna (MX1 + MX3) ob 16. uri.