Ledeni Finec, ki si je svoj vzdevek prislužil zaradi izjemno "hladnega" proslavljanja zmag, se bo prihodnjo sezono morda ponovno vrnil med dirkaško karavano formule ena. Nekdanji voznik Ferrarija se poteguje za drugi vozniški sedež v moštvu, ki ga trenutno zaseda Vitalij Petrov. Rus lahko v primeru, da ne uspe privabiti dodatnega sponzorskega denarja, izgubi svoj sedež v moštvu.

Zanimanje za Räikkönena je potrdil tudi vodja moštva Eric Boullier. „Res je. To poletje se je mnogo dirkačev zanimalo za dirkaški sedež pri nas. Tudi Räikkönen nas je kontaktiral in je sedaj na našem seznamu.“ Boullier pa kljub nespornemu dirkaškemu znanju Finca okleva pri sklenitvi pogodbe z njim. Problem naj ne bi tičal v astronomski plači, ki bi jo Renault moral plačevati dirkaču, temveč v sponzorski strategiji moštva. Renault si namreč želi prodreti na prostrani ruski trg, kar bi mu vsekakor lažje uspelo z ruskim dirkačem v svojem moštvu.

„Moramo premisliti. Trenutno je naša prioriteta Vitalij. Želimo počakati in videti kako se bo dirkač razvijal. Če nas bo prepričal, ga bomo zagotovo obdržali. To je naša prva možnost. Imamo še mnogo drugih in ena izmed njih je tudi Kimi,“ je še dejal Boullier.