1. Kremenčkovi so bili prvotno namenjeni odraslemu občinstvu, prvi dve sezoni je med drugim serijo sponzoriralo tudi podjetje, ki proizvaja cigarete, Winston. Od tretje sezone dalje pa so scenarij pisali za otroke, sponzor pa je postalo podjetje Welch's, ki proizvaja sadne sokove.

2. Znane pesmi na začetku epizod, „Meet the Flintstones“ (Spoznajte Kremenčkove, op.p.), niso uporabljali vse do tretje sezone. Uvodna pesem v prvih dveh sezonah se je imenovala „Rise and Shine“.

3. Fred in Wilma Kremenček sta bila prvi par, ki so ga na televiziji prikazali skupaj v postelji v najbolj gledanem (prime-time) času. Serijo so najprej predvajali na televiziji ABC med letoma 1960 in 1966.

4. Fred Kremenček in Barney Grušč sta nastopala v televizijskem oglasu za cigarete Wintston. Ta poteza je za današnje otroške risane like nepojmljiva.

5. Veliko kritikov verjame, da je serija pravzaprav nekakšna 'kamenodobna' parodija na takrat izjemno priljubljeno humoristično serijo The Honeymooners (Mladoporočenca op.p.), v kateri sta nastopala dva sveže poročena para. Eden od ustvarjalcev serije, William Hanna, je ugibanja nekoč potrdil, vendar pa je njegov soustvarjalec Joseph Barbera ves čas vztrajal, da to ne drži.

6. William Hanna je bil tudi producent uspešnih otroških TV serij Tom in Jerry, Scooby Doo in Medved Yogi.

7. Kremenčkovi so desetletja držali naslov najdlje trajajoče serije, pred nekaj leti pa jim je ta naziv prevzela družina Simpson.

8. Nepredvajana pilotska epizoda iz leta 1959 se je imenovala „The Flagstones“, ustvarjalci pa so razmišljali tudi o „The Gladstones“, preden so se odločili za „The Flintstones“.

9.Serija je se dogaja v mestu Bedrock, čeprav se nekaj zgodnjih epizod odvija tudi v „Rockvillu“.

10. Pohištvo v hiši Kremenčkovih je bilo skoraj v vsaki epizodi drugačno.

11. Družinski hišni ljubljenček Dino je skozi serijo večkrat spremenil barvo. Največkrat je bil vijoličast.

12. Risanka je bila najprej predvajana v črno-beli barvi.

13. V Kremenčkovih se je pojavilo nekaj velikih športnih ekip - Bedrock Giants, Bedrock Dodgers in Green Bay Pachyderms.

14. V prestižnem delu Bedrocka, domovanju prazgodovinskega šovbiznisa Hollyrocku, se je pojavilo nekaj znamenitih osebnostih. Lahko smo videli Caryja Granita, Alvina Brickrocka in Stonyja Curtisa. Najljubša glasbena skupina Freda in Barneya je bila Mick Jadestone and the Rolling Boulders.

15. V ZDA obstaja kar nekaj zabaviščnih parkov na temo Kremenčkovih, vključno s Flintstones Bedrock City v Južni Dakoti in Flintstones Bedrock Town v Arizoni.