Novo dirkališče na katerem naj bi bila 24. oktobra izpeljana prva VN Južne Koreje, se je zaradi neopravljenih varnostnih pregledov s strani FIA-e znašla pod vprašajem. Pregled proge je bil sprva načrtovan že 21. septembra, a so ga zaradi nacionalnega praznika v državi preložili na 11. oktober

Odlog pregleda pa zelo skrbi predvsem predsednika in izvršnega direktorja formule ena Bernieja Ecclestona. „Ponavadi novo dirkališče pregledamo že 90 dni pred dirko, vendar smo v primeru korejske proge s pregledom odlašali. Kar smo storili je zelo nevarno. Sedaj ne vemo ali bi dirko izpeljali ali ne. Organizatorji trdijo, da je vse v najlepšem redu, upam, da se ne motijo,“ zaskrbljeno ugotavlja Ecclestone.

Kljub kritikam Angleža pa korejski organizatorji ostajajo samozavestni in trdijo, da vse poteka po načrtih. „Dela na 5.6 kilometrski progi so že skoraj končana. Pohiteli bomo z zaključnimi deli in odgovorni pri svetovni avtomobilistični zvezi bodo pri pregledu videli dokončano dirkališče,“ je povedal Kim Jae-Ho, tiskovni predstavnik podjetja zadolženega za izgradnjo dirkališča.