Vladimer Boisa (207 cm, 1981) je pustil močan pečat v dresu Uniona Olimpije, kjer je igral kar šest sezon in bil nekaj časa tudi kapetan moštva. V Slovenijo ga je kot mladega talenta precej let nazaj pripeljal Janez Rajgelj, ki je sedaj na čelu ravno ljubljanskega evroligaša (takrat pa je bil pri Slovanu, op.p.). Boisa je sicer pred tremi meseci prestal težko operacijo (levo koleno) v Bologni.

Kot poroča portal košarka.si, naj bi dres Olimpije Boisa po okrevanju oblekel nekje decembra ali januarja. Ljubitelji košarke upajo, da bodo videli Vladimerja, ki so ga bili vajeni. To bo vse prej kot lahka naloga, a Vladimer z železno voljo lahko uspe. Hkrati pa je to košarkar, ki je s svojim odnosom do dresa vedno zasluži spoštovanje gledalcev in soigralcev.

Boisa je lani igral v Zadru, dober del sezone pod vodstvom Zmage Sagadina. V NLB ligi je na 23ih tekmah dosegal v povprečju 6.3 točke in 3.9 skoka na tekmo. Odlično statistiko je imel predvsem v pokalu Eurocup,kjer je na 6ih odigranih tekmah v povprečju dosegal 13 točk in 7.5 skoka na tekmo.