Danes začne košarkarski klub Union Olimpija priprave na novo sezono. Kje bodo treningi potekali in kdo se jih bo udeležil?

Trenirati začnemo v dvorani Tivoli. S kom, pa je vprašanje, na katerega težko odgovorim. Tu je kar nekaj mladih igralcev in pa Ožbolt ter Ilievski, ki sta pod pogodbo. Ali se bosta priprav udeležila ali ne, je njuna stvar. Z Ilievskim sem se v petek dobil. On še vedno hodi na rehabilitacije. Podpisali smo s Šehovićem, to je že znano. Nekaj igralcev bo prišlo na preizkušnjo. Še sam pa točno ne vem, koliko nas bo in kdo bo prišel, bomo pa začeli migati.

Omenili ste Ilievskega in Ožbolta. Ste tudi s slednjim kaj govorili? Sta še pripravljena sodelovati z Olimpijo?

Na to vprašanje ne morem odgovoriti. Oba sta v podobni situaciji, kot sem bil sam. Obstajajo obveznosti do njih, imata pa previsoki pogodbi za naprej. Za reševanje teh problemov so v klubu drugi ljudje.

Omenili ste tudi Suada Šehovića. Za kašnega igralca gre?

Gre za mlajšega igralca, ki je zelo ambiciozen, agresiven in borben. Takšnega košarkarja si vsak trener želi in smo ga v lanski sezoni v Tivoliju pogrešali. Midva sva v Bosni že sodelovala in to zelo uspešno. Zato je bila želja po novem sodelovanju na višjem nivoju obojestranska.

Blizu prihoda naj bi bil tudi Goran Jagodnik. Lahko o tem poveste kaj več?

Sam pravim, da dokler ni pogodba podpisana, se lahko v tem poslu vedno zgodi kaj nepredvidljivega. Janez Rajgelj in Goran sta se več ali manj že vse dogovorila in upam, da bo na koncu prišlo do realizacije tega posla.

Na preizkušnjo prihajata Hrvat Damir Markota in nadarjeni Latvijec Davis Bertans.

Bertans resnično pride, za Markoto pa bomo še videli. Smo stalno na vezi, on je za nas resnično zanimiv igralec. Toda najprej bi ga rad videl, zato mislim, da bo ta teden prišel na preizkušnjo.

V novi sezoni bo vaš pomočnik Miro Alilović, ki je v petek prekinil pogodbo s Slovanom.

Absolutno je bil že čas, da Miro zapusti Slovan. Večkrat je bil že na vratih Olimpije, a se je nato vse skupaj izjalovilo. Veselim se sodelovanja z njim, saj gre za odličnega trenerja.

Veliko je govora tudi o prihodu Zorana Dragiča in Dina Muriča. Kakšna je situacija okoli teh dveh reprezentantov?

Zorana sem želel že lani, prišlo je do dogovora, a se to ni realiziralo. Zadnji čas je, da naredi korak naprej, saj ima že 21 let. Dino ima ogromno odškodnino, ki je Olimpija nikakor ne more plačati.

So vam z vodstva kaj sporočili, kakšen proračun bo namenjen nakupu igralcev?

To je nemogoče natančno napovedati. Neki okvirni proračun pa je, dokaj soliden. Sestaviti bomo poskušali dobro, konkurenčno ekipo. Če ne bi bilo tako, tudi sam ne bi verjel v ta projekt.

Pred lansko sezono ste dejali, da bo poudarek na ligi NLB. Bo letos enako?

V lanski sezoni sem opazil eno stvar, ki je kot trener nikakor ne morem sprejeti. Nobenega kaj drugega kot evroliga sploh ne zanima. Če bomo uspeli sestaviti konkurenčno moštvo, bo letos moj cilj uvrstitev v drugi krog evrolige. Evropsko tekmovanje bo imelo torej vsaj v prvem delu sezone prednost pred ligo NLB, čeprav je logično, da bomo poskušali zmagati na vsaki tekmi.

Obstaja kakšna možnost za vrnitev Gašperja Vidmarja?

Tu sem optimist. Gašper je po prvem delu lanske sezone naredil ogromen korak naprej. Je naša velika želja. Fenerbahče ga želi zadržati, a v primeru, da bo prišlo določeno število tujcev in bo on postal višek, je Olimpija prva na seznamu. Tudi sam se želi vrniti.