Voda je v petek vdrla v spodnjo etažo Etijeve glavne montažne hale, zato so že v petek zgodaj popoldne ustavili proizvodnjo. Ker je grozilo, da bo voda vdrla tudi v transformatorsko postajo, so začeli elektriko selektivno izklapljati tudi ostalim objektom.

Zaradi tega je Etiju izpadla celotna petkova popoldanska izmena, nato pa še nočna in današnja dopoldanska izmena. V nedeljo pa proizvodnja tudi sicer ni bila načrtovana.

Razmere so se že v petek pozno zvečer nekoliko izboljšale, danes pa zaenkrat ni poslabšanja. Prostore že čistijo in če se bodo razmere umirile, bodo v ponedeljek proizvodnjo znova zagnali.

Materialne škode zaenkrat še ne morejo oceniti, izpad prihodka zaradi prekinjene proizvodnje pa Berginc trenutno ocenjuje na okrog 500.000 evrov. Nekaj škode naj jim bi pokrila zavarovalnica, zavarovalniški agent je že bil na ogledu.

Leta 1950 ustanovljeni Eti v Sloveniji zaposluje okrog 1200 ljudi, od tega na glavni lokaciji, ki jo je prizadela poplava, okrog 1050. Celotna skupina Eti ima sicer skupno 1800 zaposlenih, torej okrog 600 v tujini.

V lanskem letu so zabeležili petinski upad prihodkov na okrog 80 milijonov evrov, letos naj bi se ti povečali na preko 90 milijonov evrov, je še povedal Berginc. Poleg tega bodo letos znova poslovali z dobičkom, lani so namreč zaradi slabega prvega polletja zabeležili okrog 1,5 milijona evrov izgube.