V uvodnem nizu sta domača namiznoteniška igralca bolje začela, kombinacija izkušenj in mladosti je delovala več kot odlično in videlo se je, da bojazen ni bila odveč. Toda precej bolj izkušena in tudi uigrana, čeprav prihajata iz različnih reprezentanc, sta Tokič in Karakaševič v zaključku niza pri 8:8 prevzela pobudo in povedla z 1:0. Drugi niz je v celoti pripadel tretjima nosilcema, kar pa še zdaleč ni pomenila, da je dvoboja konec. Tretji niz je odpiral polno novih možnosti, kar sta Čeha tudi izkoristila. Imela sta že prednost z 10:7 in kar pet zaključnih žogic. Toda neverjetna premetenost Tokiča in Karakaševića sta bila še enkrat znova odločilna. Končalo se je s 16:14 in zmage se je precej bolj razveselil Tokič.

"Tole mi po tistem sinoči zares veliko pomeni. Danes sem povsem drug, noč ima res svojo moč. Poraz s Poljakom še vedno boli, nisem pa si mislil, da bom tako kakovostno začel nov dan. Tako kot sem odigral ta dvoboj, že dolgo nisem igral. Domačina sta bila zagotovo optimistična, saj sta zadnji dvoboj z nama dobila. Tokrat se jima enostavno ni izšlo. Zdaj nas čaka precej hujša preizkušnja s Švedoma, ki sta iz meseca v mesec boljša," je dejal Tokič.

Slovensko-srbska kombinacija se bo v četrtfinalu pomerila s švedsko navezo Lundquist-Gerell, ki je bila usodna za Lasana in njegovega partnerja Ščetinina. Lasan in Ščetinin sta v prvem nizu odigrala zares vrhunsko in s svojo igro ves čas motila Šveda, toda v končnici se ni izteklo v njuno korist. Ko sta severnjaka našla orožje za "catenaccio", sta Lasan in Ščetinin osvojila le še pet točk, kar kaže na to, da Tokiča in Karakaševića danes ob 16.40 zares čaka zelo zahtevna prepreka, ki pa že prinaša kolajno.

"Zares je škoda tistega uvodnega niza, saj se nasprotnika dolgo nista privadila na najino igro, čeprav sta oba vrhunska igralca. Ko se je tekma obrnila v njuno smer, sva bila brez možnosti. Sta pa zelo neugoden mešan par, desničar in levičar. Imata dober servis, dobro pokrijeta mizo in za Tokiča bo to zelo težko delo. S prvenstvom sem več kot zadovoljen, saj je to eno mojih najuspešnejših tekmovanj. Vse možnosti, ki sem jih imel, sem izkoristil maksimalno, najbolj pa mi je žal za poraz s 3:4 med posamezniki, z 11:9 v zadnjem nizu. Ampak priložnosti še bodo," pa je po zadnjem nastopu v Ostravi dejal Lasan, ki si bo kmalu naložil četrti življenjski križ.