Bojan Tokič je za razliko od lani preskočil uvodni krog, toda višje do druge stopnice znova ni šlo, čeprav se je spet napletalo, da ima zelo ugoden žreb. Dobro pa se ve, da je žreb tak, kot je, in šele na koncu se lahko prej kot ne manipulira s tem, kako in kaj. Če zmaguješ, je navidez tudi najtežji žreb najboljši.

Po težki borbi za uvod s Hrvatom Borno Kovačem je Tokič v nadaljevanju naletel na Poljaka Daniela Goraka, ki je skorajda 80 mest nižje na evropski lestvici. Toda še enkrat se je potrdilo, da to za mizo ne šteje prav veliko. Tokič je že začel z izgubljenim nizom, nato pa dobil dva zapored.

Sledila sta dva, ki sta Poljaku znova prinesla prednost, in kazalo je že, da je nekdanji mladinski evropski prvak, nekaj mlajši od Tokiča, že našel rešitev za slovenskega igralca. Toda Tokič, ki je bil v tem dvoboju precej bolj aktiven, se je znal vrniti in odločal je sedmi niz.

Poljak je imel že v rednem delu niza prednost treh točk in tudi prvo zaključno žogico. Tokič se je vedno znal izvleči in pri 13:12 prevzel pobudo. Tri zaključne žogice se ne bodo nikoli več vrnile in po zadnjem izenačenju je Gorak najprej vzel servis Tokiču in zaključil na svojega.

"Kaj hočemo, to je šport. Po tekmi je težko karkoli reči, saj je glava še vroča. Menim, da bi moral stvari rešiti prej, ampak zdaj je lahko biti pameten. Mislim, da sem bil v tej tekmi zelo aktiven, lahko bi tudi kaj popravil, temu je vedno tako, ampak ko se veseli nasprotnik, je žal prepozno. Zdaj je vse usmerjeno v dvojice," je zaključil Tokič. Tu pa se tudi pojavljajo težave, saj je Aleksander Karakašević legel k počitku s povišano telesno temperaturo.

Jan Žibrat se je nedaleč stran od Tokičeve mize boril po svojih najboljših močeh. Za Španca Jesusa Canterosa je dobro vedel, kaj ga čaka in to je tudi dočakal. Španec je še drugi posamični dvoboj dobil s 4:0. "Lahko samo rečem, da sem imel izjemno priložnost, ki pa je nisem izkoristil. Španec ni mnogo boljši od mene, ima pa več izkušenj. Naredil sem preveč povsem osnovnih napak, česar si na takem tekmovanju ne smeš dovoliti," je bil kratek drugače izjemno jezično sposoben mladenič, ki je stopil na zelo zahtevno pot poklicnega športa.

* Izida, 2. krog, posamezniki:
Bojan Tokič - Daniel Gorak (Pol) 3:4 (-7, 4, 8, -9, -7, 6, -15);
Jan Žibrat - Jesus Canteros (Špa) 0:4 (-6, -8, -9, -9).