Današnja etapa je bila najbolj ravninska izmed vseh na letošnji španski pentlji. Tako je bilo že pred začetkom bolj ali manj jasno, da se bodo za etapno zmago borili sprinterji. Do pričakovanega razpleta je tudi prišlo. V sprintu se je vnovič najbolj izkazal Cavendish, ki je na letošnji Vuelti zmagal že tretjič.

"Štiri kilometre pred ciljem smo bili še nekoliko v ozadju, nato pa se nam je po zaslugi Petra Velitsa uspelo prebiti naprej. Prav trud Petra kaže, koliko vsi garamo za uspeh ekipe. Drugi tekmovalci, ki so pri vrhu skupnega vrstnega reda, bi le čakali na ciljno črto in pazili na tekmece. Toda on in moji drugi moštveni kolegi so se spet potrudili in mi pripravili dobro izhodišče za napad," je dejal Cavendish.

Večino etape je sicer bežala osmerica, v kateri so bili Dominik Roels, Alberto Benitez, Juan Javier Estrada, Jose Toribio, Pablo Urtasun, Alexandre Pichot, Daniele Pietropolli in Olivier Kaisen. Toda 11 kilometrov pred ciljem jo je glavnina "pogoltnila".

V skupni razvrstitvi vodi Nibali, ki ima 38 sekund prednosti pred Špancem Ezequielom Mosquero in 1:59 minute pred Slovakom Velitsem. Edini Slovenec na dirki Grega Bole (Lampre) je skupno 96. (+2:18:19), danes pa je bil 75.