Predlog predvideva, da bi moral vsak voznik v formuli 1 poleg superlicence imeti tudi veljavno vozniško dovoljenje, kar trenutno ni pogoj. Predlog bo obravnavan na današnjem sestanku vodilnih svetovnih avtomobilističnih zvez.

"FIA promovira in se močno zavzema za varnost v prometu. Zato morajo tudi vsi sodelujoči na dirkah pod okriljem naše zveze predstavljati ta načela in delovati kot ambasadorji tega športa in s svojimi dejanji na cesti prestavljati varno vožnjo in spoštovati prometne predpise. Zato predlagamo, da bi moral vsak dirkač, ki želi imeti superlicenco, moral imeti tudi veljavno vozniško dovoljenje,“ so zapisali v uradni izjavi pri mednarodni avtomobilistični zvezi.

V zadnjih letih je bilo kar nekaj velikih imen iz sveta formule 1 vpletenih v prometne prekrške povezane z visoko prekoračitvijo hitrosti, med njimi tudi Lewis Hamilton, Jenson Button, Juan Pablo Montoya in Giancarlo Fisichella.

FIA je naznanila, da bo strogo ukrepala proti vsem dirkačem, ki bodo vpleteni v hujše prometne prekrške: „Dodatno bi novo pravilo velevalo, da če je lastnik mednarodne superlicence udeležen pri hujšem prometnem prekršku, lahko FIA glede na težo prekrška izreče dirkaču opozorilo, ali pa preda zadevo mednarodnemu disciplinskemu organu, ki lahko nato začasno ali celo trajno odvzame dirkačevo superlicenco.“