Ante Milevoj, ki na GZS skrbi za poslovanje z Libijo, je za Finance potrdil, da mu ni znano, da bi se katerikoli slovenski gradbinec v Libiji dogovoril za posel. Boris Dolamič iz GPG priznava, se v Libiji še vedno pogovarjajo, pogajanja pa se v zadnjih treh mesecih niso premaknili z mrtve točke. Dolamič je za Finance povedal, da so jim sicer pokazali projekte, to pa je bilo tudi vse, kar so v Libiji videli.

Posla nima sklenjenega niti SCT, pravijo viri časnika Finance, ki so blizu našemu največjemu gradbenemu podjetju. Menda se ne zatika le pri bančnih garancijah, ampak tudi pri provizijah, vse skupaj pa naj bi bila bolj kot karkoli drugega propaganda za domače banke.

Povsem drugačne informacije pa prihajajo iz Primorja. Prvi mož ajdovskega gradbenega podjetja Dušan Črnigoj zatrjuje, da so v Libiji posel sklenili. Po njegovih besedah je pogodba podpisana, manjka samo še veljavna bančna garancija. Črnigoj ni hotel izdati za kakšen posel gre, niti tega, katera banka, tuja ali domača, bo Primorju garancijo dala.

Kot pišejo Finance, naj bi bilo po nekaterih informacijah poslu najbliže gradbeno podjetje Vegrad, ki je v postopku prisilne poravnave. Predstavniki Vegrada naj bi se takoj po koncu ramazana, končuje se jutri, odpravili v Libijo. Obstaja pa verjetnost, da bi libijski posel velenjskega gradbinca pozneje prevzelo katero drugo podjetje.