Z uradnim tehtanjem v 13. nadstropju ljubljanskega hotela Lev so se tako začele odštevati ure, minute in sekunde pred obračunom med slovenskim Mr. Simpatikusom (29 zmag, 17 s KO, 1 poraz) in poljskim Braveheartom (36 zmag, 18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj). Boksarska pravila zahtevajo, da morata boksarja doseči predpisano težo dan pred dvobojem.

"Dobro smo trenirali"

Tehtnica pri boksarjih ni pokazala povsem enake teže. Najprej je na tehtnico stopil izzivalec Jackiewicz, pri njem se je tehtnica ustavila pri 66,6 kg, nato so izmerili težo še svetovnemu in slovenskemu šampionu. Pri njem se je tehtnica ustavila pri 66,2 kg. Oba boksarja bosta tako imela še nekaj rezerve pred dvobojem.

"Gre za dokaz, da smo dobro trenirali. Tokrat je bilo zelo lahko priti do želenih kilogramov, pravzaprav ni bilo prav veliko odrekanja," je bil v izjavi za predstavnike sedme sile optimističen 34-letni Ptujčan, ki pred dvobojem prav nič ne taji, kakšen razplet dvoboja v novi ljubljanski pridobitvi si želi. "Zmaga je stabilno v mojih rokah. Vse bom dal za to, da zmagam. Taktika ni nobena skrivnost: zmaga. Ni pomembno, ali bom zmagal po točkah ali predčasno, zmaga je tista, ki šteje. Brezpredmetno je govoriti, s katerimi udarci bom zmagal in kaj konkretno bom naredil za to, da bom zmagal. Treba je najprej videti, kaj se bo dogajalo v ringu in potem odgovarjati na vse to, prevzeti pobudo, vladati v ringu ... to je pot do zmage," je bil samozavesten Zavec.

Dvoboj mu je "pisan na kožo"

S tekmecem se ne obremenjuje. Na podlagi tistega, kar je videl, v pripravljalnem obdobju si je ogledal vse Poljakove borbe, pa ne more trditi, da je njegov nasprotnik napredoval od njunega zadnjega obračuna. "Ni me presenetil s kakšnim novim elementom." Zavec meni, da mu je dvoboj "pisan na kožo". Na vprašanje, kaj je pripravil za Jackiewicza, pa lahko pove le: "Zmago. Vse je v tej smeri, da zmagam in popolnoma nič drugega."

Glede na tehtnico se lahko pred dvobojem še nekoliko "zredi": "Začel bom s testeninami, jutri je novo tehtanje, 4,5 kg sem lahko težji, hrano mi bo izbiral kondicijski trener."

Tekma ne bo maščevanje za poraz leta 2008 v Katowicah, ko je Poljak medsebojni dvoboj dobil po sodniški odločitvi, ki je bila za številne ljubitelje boksa sporna. Takrat je Zavec doživel edini poraz v profesionalni karieri: "Ni nobenega maščevanja. Gre samo za novo borbo. Nimam nobenih zamer, Rafal je samo borec, tisto, kar odločajo postranski ljudje, me ne vodi k maščevanju proti njemu."

Samozavestni so tudi v taboru slovenskega boksarja. Trener boksarskega prvaka Dirk Dzemski je tako zelo prepričan v Zavčevo zmago, da o kakšni drugi možnosti sploh ne želi razpravljati.