Prav zaradi tega smo Zavcu včeraj zastavili podobno vprašanje, torej, ali ima kaj več treme, a je bil boksarski šampion nekoliko presenetljivo znova precej hladnokrven: »Verjemite mi, da ni nič drugače kot pred dvema tednoma. Zdaj se osredotočam na zbijanje kilogramov, saj imam že jutri uradno tehtanje. Bržčas bo počutje ostalo enako do petka, nato pa se bom začel mentalno pripravljati na fazo borbe.«

Zavec ima pred največjim dvobojem svoje kariere z začetkom v soboto ob 22. uri odlično podporo rojakov, ki so mu včeraj na odprtem treningu na Prešernovem trgu v središču prestolnice namenili ogromno ovacij. Ko je približno pet minut vadil s svojim trenerjem Dirkom Dzemskim iz Nemčije, je spuščal živalske glasove in požel simpatije okoli petsto radovednežev, ki so se lahko od blizu prepričali, da je Zavec ta hip v življenjski formi. To sporoča tudi sam. »Tako med treningi in po njih se počutim odlično, zato lahko govorim o življenjski formi. Rafalu zagotovo ne bo lahko,« obljublja Zavec.

Našega boksarja, ki bo v soboto že drugič branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF na domačih tleh, prav nič ne moti šopirjenje njegovega tokratnega tekmeca Rafala Jackiewicza, ki iz dneva v dan ponavlja, kako bo Zavca v peklu Stožic položil na tla. »Naj govori, kar želi. Jaz bom svoje povedal v ringu, sploh pa za dvig samozavesti ne potrebujem verbalnega dokazovanja. Če je Poljaku ljubši tak način, potem naj razmišlja na glas,« pravi Dejan Zavec, ki je imel včeraj ogromno dela s podeljevanjem avtogramov. Sleherni simpatizer boksa se je namreč želel fotografirati z njim, ga objeti in mu prišepniti kakšno spodbudno besedo. Kot pravi, mu to pomeni zelo veliko, v Stožicah (vstopnice so še na voljo) pa pričakuje, da zaradi vzdušja ne bo mogel ostati ravnodušen.

A Zavec je kljub vsemu trdno na realnih tleh in je prepričan v svoj uspeh. Zdi se, da ga nič ne more vreči iz tira. Pred očmi ima tudi boj s Poljakom izpred dveh let v Katovicah, ko mu je Jackiewicz na nepošten način s sodniško pomočjo zadal edini poraz v profesionalni karieri, zato ima svetovni prvak pred vrati edinstveno priložnost, da se obritoglavemu Poljaku, ki na prvi pogled deluje precej bolj šibko kot Zavec, oddolži. Pa čeprav se bo po ringu v Stožicah sprehajal – zanimivo in predvsem čudno – poljski sodnik.