Potem ko je Zavca že pred časom pestila poškodba kolena, je imel v zadnjih dneh še težave s komolcem. "Vse je pod nadzorom, tudi poškodba komolca je preteklost, tako da že cel teden lahko nemoteno opravljam 'sparinge' in druge najtežje dele treninga," je v pogovoru za STA povedal najboljši slovenski boksar, ki priprave opravlja v tradicionalni bazi v Magdeburgu.

Brez izgovorov

Kljub temu, da mu je predvsem poškodba levega komolca vzela nekaj treninga, pa Zavcu ne pade na pamet, da bi se izgovarjal na karkoli. "Mogoče mi je res vzela nekaj treninga, toda s tem se ne obremenjujem, saj imam po drugi strani na voljo veliko kakovostnih 'sparing partnerjev'. Dodali smo jih malo več, kot je to običaj, tako da se izpad treninga ne bo poznal. Po drugi strani pa imam za seboj tudi že dolg trening, v katerem smo že naredili tisto glavno osnovo," je dejal slovenski borec.

Zavec se sicer v teh dneh že osredotoča na samo borbo v ringu. "Največ poudarka je zdaj na boksu in 'sparingu', torej prilagajanju na tekmeca, ob tem pa nabiramo eksplozivnost, moč, hitrost. Kar smo doslej zastavljali na papirju in v glavi, zdaj dajemo v prakso. Čim bolj se skušam vživeti v samo borbo," pojasnjuje Zavec, ki je v poklicni karieri vknjižil 29 zmag (17 s knockoutom) in poraz.

Širokoustni Jackiewicz

Ta poraz mu je zadal prav Jackiewicz, ki se je ob najavi ponovnega boja z Zavcem precej širokoustil. "Zavca lahko premagam kjerkoli, v Sloveniji, na Poljskem ali na Severnem tečaju," je med drugim izjavil leto mlajši Poljak.

"Zanj nimam nobenega sporočila. Vsak lahko reče, kar hoče, kar se mu zdi primerno. Sam menim, da si določeni boksarji s takšnimi izjavami nabirajo pogum. Sam tega ne rabim. To ne pomeni, da ne spoštujem tekmeca, toda vse odgovore bo dala sama borba. Lahko mu samo rečem: Rafal, dobrodošel v Sloveniji," se kljub provokacijam ne pusti zmesti Ptujčan in napoveduje zmago proti dobro znanemu tekmecu, ki se na dvoboj pripravlja v Zakopanah.

"Zavedamo se, da smo naredili zelo veliko in da vse skupaj še vedno nadgrajujemo. V tem trenutku sem na zelo visoki ravni pripravljenosti, sem v življenjski formi in to bom tudi dokazal. Iz tega črpam samozavest in prepričan sem v uspeh. Drugega poplačila za delo, ki ga opravljam, si ne morem zamisliti, želeti in pričakovati," poudarja Zavec, ki ga v Ljubljani čaka pravi spektakel v novi dvorani v Stožicah.

Zavec se veseli stožiške dvorane

"Dvoboj v stožiški dvorani je zame darilo, poklon. Vesel sem, da lahko boksam v tej dvorani, ki ustreza najvišjim standardom. To mi daje dodaten motiv, dodaten kanček moči, samozavesti. V tako lepo dvorano že stopiš s ponosom in potem v tem slogu tudi boksaš," je še povedal Zavec, ki je prepričan tudi v to, da bodo navijači znova s srčnim navijanjem pokazali, da "je lahko majhen narod tudi zelo velik".