Kot navajajo, primorska univerza kot ustanova uradno ni prejela nobene ovadbe, zato jih tudi ne more neposredno komentirati. "Da pa ugibanja v medijih ne bi dobila novih razsežnosti in v izogib nepotrebnemu povzročanju zmede sporočamo, da so argumenti, ki jih v svojem sporočilu navaja policija, argumenti za začetek predkazenskega postopka, ne pa za razveljavitev diplom," pojasnjujejo.

Poudarili so, da gre za utemeljen sum storitve kaznivega dejanja in nikakor ne za sum v veljavnost diplom. Policijska preiskava je namenjena ugotavljanju odgovornosti za morebitno kaznivo dejanje, postopek se bo zato končal s sodbo o kazenski odgovornosti ovadenih oseb, ne pa z odločitvijo glede veljavnosti diplom.

V zvezi z morebitno razveljavitvijo diplom Univerze na Primorskem ta čas po navedbah univerze ne teče nikakršen postopek in "zato to vprašanje niti ni aktualno".

Dodajajo še, da postopek odvzema pridobljenega naslova ni možen niti v primeru, če bi bile ugotovljene kakšne pomanjkljivosti v vpisnih ali ostalih postopkih, še dodajajo s primorske univerze.

Koprski kriminalisti so v petek podali kazensko ovadbo zoper pet odgovornih oseb koprske Fakultete za management. V preiskavi so ugotovili, da so člani vodstva fakultete zlorabljali položaj in v nasprotju z zakonom preko 600 študentov neposredno vpisali v absolventski staž in tako pridobili 350.000 evrov premoženjske koristi.