Koper je pred 6000 gledalci znova razgalil vso nemoč in zmote v klubu, kjer se v naslednjih dneh obetajo velik pretresi, ki se verjetno ne bodo končali le s slovesom trenerja Safeta Hadžiča. Navijači Green Dragons so z napisi (druga uprava, odstop...) in skandiranjem, v katerem so bile besede, ki jih papir ne prenese, povedali, kaj si mislijo o potezah predsednika kluba Izeta Rastoderja, ki bojda pripravlja prihod trenerja iz Srbije Dragana Miranovića (trenutno vodi Vojvodino). Slednji je deloval tudi v Južni Ameriki, kjer je tudi poslovni svet (banane) prvega človeka kluba. Druga kombinacija je prihod Vlada Badžima, nekdanjega trenerja Kopra in Domžal. Navijači so vzklikali trenerju Primoži Glihi, kot rešitelju po njihovih željah, medtem ko so igralci v zelenih dresih na igrišču delovali povsem nebogljeno, da so se zasmilili celo največjim kritikom kluba.

Koper je prvi polčas odigral v skladu s slovesom prvaka, ki je dobil dodano vrednost s prihodom Amerja Jukana. Čeprav so nekateri trdili, da je Milan Osterc nepripravljen, je 35-letni Prlek dobesedno sam ponižal Olimpijo. V 21. minuti je Bubanja z globinsko podajo izigral in osmešil Ošlaja ter Salkiča, Osterc pa je v slogu rutinerja z diagonalnim strelom v dolgi kot premagal Lipovca. Olimpija je kljub zaostanku nadaljevala s stihijsko igro, v kateri je bil v obrambi dan odprtih vrat, zvezne vrsta ni uspela sestaviti dveh podaj (z neresnostjo je prednjačil Lovrečič), napadalca, ki bi lahko prodrl v prostor, pa dejansko ni imela. Koper je ponovil vajo v 37. minuti, ko je bil podajalec Jukan, Osterc je z žogo pridrvel v kazenski prostor, kjer ga je Lipovac po nepotrebnem podrl. Sodnik Goričan je brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko, ki jo v gol rutinirano spremenil vratar Hasič, kar je bil že njegov drugi zadetek na zadnjih dveh tekmah.

Ko je med odmorom v slačilnici ostal nevidni Cimerotič, ki je le še bleda senca nekdanjega asa,je Olimpija zaigrala boljše, saj so vsaj nekajkrat resno pogledali proti golu, a je dolgo časa manjkala zaključna poteza. Vse do 72. minute, ko sta gol priključka zrežirala živahna in malce hitrejša rezervista Stojanovič s prodorom in strelom ter Bešič, ki je začetniško odbito žogo Hasiča zabil pod prečko. V vrste Kopra se je po golu, do katerega je igral po italijansko, naselila panika in se je branil z bunkerjem ter serijo prekrškov za rumeni karton.

»Dali smo vse od sebe, predvsem v drugem polčasu. Nekateri igralci so igrali po pričakovanjih, nekateri pa v krču. Razumem navijače, da so nezadovoljni, obenem pa se jim zahvaljujem, ker so prišli na štadion v tako velikem številu. Potrebno se je usesti in dogovoriti, kako naprej. Jaz sem pripravljen na vse odločitve uprave kluba,« je dejal trener Olimpije Safet Hadžič, njegov kolega na klopi Kopra Nedžad Okčič pa je dodal: »V spektaklu sem užival in skoraj ostal brez glasu. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, v drugem so se pojavile nekatere napake pod bremenom zmage. Čestitke Jukanu za dobro igro po le dveh treningih z ekipo.«