Potem ko so varovanci selektorja Memija Bečiroviča na pokalu Adecco v Mariboru v petek sramotno izgubili z Novo Zelandijo, so se navijačem z dobro igro in zmago proti Rusiji z 81:73 oddolžili že naslednji dan. Zbornaja komanda je v dvorani Tabor padla z rezultatom 81:73, pred tem pa je Srbija ugnala Novo Zelandijo s 95:69 (33:15, 59:40, 77:57, Veličković 19, Raduljica 17; Jones 19, Penney 17).

Slovenija je tekmo začela brez poškodovanega Sanija Bečiroviča, ki je na obračunu z Novo Zelandijo prejel močan udarec v levo ramo. Je pa zato dobra novica sledila med ogrevanjem, saj se je Goran Dragič, ki je zaradi slabega počutja izpustil petkov obračun, odločil za nastop proti Rusiji. Kako pomemben člen je Gogi za slovensko reprezentanco, se je pokazalo kmalu. Slovenija je namreč dvoboj začela verjetno še nekoliko pod vtisom ponižujočega poraza proti Novozelandcem, saj so gostje z brezkompromisno igro povsem vladali na parketu, v šesti minuti pa povedli že s 17:4. Sledil je vstop Dragiča in v trenutku je bilo vse drugače. Štiriindvajsetletni Ljubljančan je zadeval, asistiral, kradel žoge ter poveljeval peterki na igrišču, ki je poskrbela za delni izid 21:3 ter skupno vodstvo 25:20, ki je do polčasa naraslo za točko (38:32).

Po prihodu iz slačilnic je sledil novi "blitzkrieg" Slovenije v obliki delnega izida 11:0 (49:32) in obračun je bil praktično odločen. Rusi so se na koncu sicer približali na šest točk zaostanka (76:70), a je zmago z natančnim izvajanjem prostih metov potrdil Dragič. S 23 točkami je bil prvi strelec obračuna, po tekmi pa je povedal: "Obramba! Ta del je ključen, kar dokazujeta tekmi z Novo Zelandijo in Rusijo. Prva nas je ugnala z meti z razdalje, pri čemer moramo priznati, da so imeli preveč prostora. Proti Rusiji smo zaigrali trdo v obrambi, si priigrali nekaj protinapadov in tehtnico nagnili na svojo stran. Žal pa se nam ponavlja stara hiba, saj visoko prednost prehitro zapravimo. Imamo pa še kar nekaj rezerv, menim, da predvsem v obrambi. Pri slednji pa bi izpostavil komunikacijo." S prikazanim je bil zadovoljen tudi 36-letni Goran Jagodnik, ki je prispeval 12 točk: "Tokrat smo prikazali drugačen obraz. Predvsem več želje in motiva, z Dragičem pa smo dobili zagon. Igrati moramo s srcem. Ne smemo se slepiti, da bomo tekmece premagovali s polovico moči."