Mnogi so si ob zapuščanju dvorane sami pri sebi momljali, da jim bodo varovanci selektorja Memija Bečiroviča milo za drago vrnili na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Nemudoma smo se ob tej priložnosti spomnili na besede podpredsednika Španske košarkarske zveze Juana Martina Cana, ki je na novinarski konferenci v ponedeljek dejal: "Upamo, da bomo skupaj s Slovenijo zaigrali v finalu svetovnega prvenstva, 12. septembra 2010." Če bi se povedano in želje navijačev uresničile, bi to pomenilo, da bi se kapetan Jaka Lakovič in soigralci v Carigradu povzpeli na svetovni košarkarski prestol. A do tja je vsekakor še zelo daleč, igro pa bodo morali slovenski košarkarji še močno dvigniti. Če gre soditi po prikazanem v Stožicah, bi lahko dejali, da barka s kapitanom Bečirovičem pluje v pravo smer. Napredek v igri je namreč bil viden. Glavna pomanjkljivost je še vedno igra pod obema obročema, kjer se Miha Zupan in Hasan Rizvić za zdaj nista najbolje znašla.

Optimizem vlivajo predstave Gašperja Vidmarja, ki je v letu dni naredil viden preskok, saj se sedaj že enakovredno kosa z velikani nasprotnikovih moštev. Več odgovornosti bo na svoja ramena prevzel tudi prvi center Primož Brezec, ki je v ta namen izgubil nekaj kilogramov, kar se pozna pri njegovi igri, Uroš Slokar pa bo moral na prvenstvu prikazovati vsaj takšne predstave kot v Ljubljani. Ena glavnih nalog selektorja do košarkarskega prvenstva bo dvigniti formo Boštjana Nachbarja, ki bo v Turčiji prav gotovo eden od glavnih adutov Slovenije. Toda Boki je že proti Litvi prikazal odlično predstavo, a si je v samem zaključku obračuna zvil gleženj, izpustil tekmo proti Španiji v Vitorii, v Stožicah pa je bilo več kot očitno, da še ni pripravljen na najhujše napore, saj je šepal po igrišču.

"Vedeli smo, da bo dvorana polna. Upam, da bosta Ljubljana in posledično tudi Olimpija z njo športno zaživeli. S tako dvorano se bo Olimpija lahko enakovredno kosala z najboljšimi evropskimi ekipami. Lepo bi bilo, da se tako Ljubljana vrne na evropski zemljevid. Bila je trda tekma, podobno kot v Španiji. Med obračunom so vedno prisotne kakšne iskrice, vendar se te po zadnjem zvoku sirene pozabijo. Na prvenstvu bo med reprezentancami zelo malo skrivnosti, zato mora biti to, kar počnemo, perfektno. Rezerv pa je še veliko, tako v obrambi kot v napadu. Oboji smo v procesu priprav, zato ne moremo pričakovati vrhunske igre," je po končanem obračunu sporočil kapetan Jaka Lakovič, ki lahko poraz proti Španiji pripiše predvsem katastrofalnemu izvajanju prostih metov Slovenije (40:24).

Navdušenje nad novo dvorano pa ni prihajalo le iz ust domačinov, temveč tudi gostov. "Fenomenalna tekma. Slovenija nam je na krilih navijačev, ki so bili fantastični, povzročala veliko preglavic, predvsem v prvem polčasu. Dokazali so, da bodo izredno nevaren tekmec na svetovnem prvenstvu. Šlo je za pravi spektakel, dvorana pa je zagotovo ena najlepših v Evropi," je dejal italijanski selektor Španije Sergio Scariolo, član Barcelone Ricky Rubio pa je pristavil: "Neverjetno! To je bila ena najveličastnejših tekem v moji dosedanji karieri. Atmosfera je bila odlična, Slovenija pa je igrala kot prerojena. Dvorana je narejena v stilu tistih iz lige NBA, kar mi je izredno všeč. Upam, da se bomo kmalu znova pomerili med seboj."