"Priprave potekajo po načrtih. Počutim se odlično in prepričan sem, da bom na dan dvoboja, torej 4. septembra, v življenjski formi," pravi Dejan Zavec (29 zmag, 17 s "knockoutom", en poraz), ki zaključni del priprav za dvoboj z Jackiewiczem (36 zmag, 18 s "knockoutom", osem porazov, en neodločen dvoboj) opravlja v tradicionalni bazi v nemškem Magdeburgu.

Ob Mr. Simpatikusu je v Nemčiji tudi kondicijski trener Tomi Jagarinec, s katerim Dejan vseskozi tesno sodeluje, ter družina - žena Nataša ter hčerki Ivona in Tija, čeprav prostega časa nima veliko. "Treniram dvakrat dnevno, vmes počivam in se pripravljam na naslednji trening. Šele čez vikend bom imel nekoliko več prostega časa," je dejal svetovni boksarski prvak po verziji IBF.

Trenažni proces je ta čas usmerjen predvsem v t.i. sparinge, ki bodo v nadaljevanju postali še intenzivnejši. "V ponedeljek odhajamo v Sauerland kamp, kjer bo na voljo precej odličnih sparing partnerjev," pravi Zavec. Da bo temu res tako, ne gre dvomiti, saj ima Wilfried Sauerland odlično bazo boksarjev, pod njegovim okriljem (gre za enega največjih svetovnih boksarskih promotorjev) pa je denimo tudi ruski orjak Nikolaj Valujev.

Kljub temu, da se Dejan nahaja v Nemčiji, je z domovino vseeno zelo povezan. Tako ga izjemno veselijo vsa sporočila spodbude, ki jih je prejel preko spletne strani ali svojega facebook profila. "Zelo me veseli, ko vidim, da me navijači vseskozi spremljajo. Njihove besede spodbude so nedvomno poplačilo za moje delo in trud," je za konec še povedal Mr. Simpatikus, ki se bo v Slovenijo bržkone vrnil ob koncu avgusta.