Tožbo je Aneks pred okrožnim gospodarskim sodiščem v Banja Luki vložil že 19. maja. Tožbo je vložil zaradi zlorabe monopolnega položaja, zlasti zaradi kršitev sektorske regulacije in zakona o konkurenci. Od tožbe si v Aneksu obetajo predvsem, da bo prispevala k ureditvi razmer na trgu in prekinitvi očitanih zlorab, so zapisali na Telekomu Slovenije.

Kot je poročal bosanski poslovni portal Capital, ki ga povzemajo tudi spletne Finance, naj bi Aneks tožbo vložil potem, ko sta oba bosanska regulatorja - konkurence in trga telekomunikacij - zahteve podjetja zavrnila kot neutemeljene. Aneks naj bi sicer Telekomu Srbije očital zlorabo prevladujočega tržnega položaja in izkrivljanje konkurence na bosanskem trgu telekomunikacij.

Aneks v odškodninskem zahtevku terja 41,5 milijona bosanskih mark odškodnine, kar v evrih trenutno znaša 21,2 milijona.

Aneksova odškodninska tožba po pisanju portala Capital ni edina, s katero se sooča Telekom Srbije, prav tako pa ni edina v milijonskem znesku. Vse skupaj naj bi potencialne obveznosti največjega operaterja v Republiki srbski v sodnih sporih znašale skoraj 56 milijonov konvertibilnih mark, medtem ko vodstvo družbe ocenjuje, da jih je kvečjemu za 3,9 milijona.