Na letošnjem Kamfestu bo od 8. in 21. avgusta več kot 40 izvajalcev obiskovalce zabavalo z otroškimi prireditvami, glasbenimi nastopi, gledališkimi in komedijantskimi večeri, razstavami, ognjenim spektaklom, moč pa se bo tudi zavrteti ob glasbi. Novost letošnjega festivala je namreč plesišče, ki bo šest festivalskih večerov gostovalo za mestno kavarno Veronika, vsak večer pa bo posvečen drugi glasbeno-plesni zvrsti.

Nedeljskemu nastopu Nece Falk bodo vsak dan ob 20. uri na glavnem odru na Malem gradu sledili glasbeni večeri z brazilsko-francosko skupino Emashie, hrvaškim Kriesom, francoskim Letečim orkestrom, TangoApassionado Vesne Zornik, nagrajenim glasbeno-gledališkim projektom Krizantema na klavirju, Dalaj Eegolom, sopranistko Ireno Predo, MAKfestom, skupino The Bambi Molesters, duom Slon in Sadež in skupino Terrafolk.

Predstave bodo ob 22. uri gostovale na Večernem odru v Parku Evropa, in sicer v nedeljo Kulturno društvo Tuhinj s predstavo Še tat ne more več pošteno krasti, sledili pa bodo stand-up večer, srbska Multietnička atrakcija, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Tom Muir in Lawrence Tulloch, Koriandr, ŠKM banda, Eva Hren in Sladcore ter nadaljevanje Patty Diphusa.

Po mnenju organizatorjev bomo v četrtek ob 22. uri priče novemu žanru na slovenskih tleh: škotska pripovedovalca Tom Muir in Lawrence Tulloch bosta na Večernem odru nastopila v Pripovedovalskem varieteju. Predstavila bosta nekaj ljudskih zgodb, pripovedovanih na način, ki ga že stoletja gojijo na Škotskem in tudi drugod po svetu.

V okviru letošnjega festivala bodo sicer potekale tudi štiri kreativne delavnice: mednarodna arhitekturna delavnica Festivalsko mesto, v okviru katere študentje urejajo festivalska prizorišča po obstoječi mestni arhitekturi in urbanistični ureditvi; gledališko delavnico bosta vodila režiser Mare Bulc in kipar Miha Erman, pripovedovalsko Tom Muir in Lawrence Tulloch, glasbeno z imenom Godalkanje pa pripravlja prva violina skupine Terrafolk Bojan Cvetrežnik.