Na mednarodnem pevskem festivalu v Sankt Peterburgu je APZ France Prešeren pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja nastopil v kategorijah mešanih zborov in ljudskih pesmi. V konkurenci 38 pevskih zborov iz 20 držav so kranjski pevci in pevke med mešanimi zbori osvojili prvo mesto, v kategoriji ljudskih pesmi pa prejeli zlato diplomo.

APZ France Prešeren, ki letos zaključuje že svojo 41. sezono, je od 27. julija na turneji po severni Evropi. Pred festivalom v Sankt Peterburgu je namreč dvakrat nastopil v Helsinkih, v soboto pa bo turnejo zaključil v Moskvi. V svoji uspešni karieri je zbor prepotoval že vse celine, razen Avstralije, dodaja Mija Aleš.

Zbor pogosto sodeluje na festivalskih prireditvah doma in v tujini (julija so nastopili na tržaškem Koncertu prijateljstva pod taktirko Riccarda Mutija), uspešno pa je tekmoval na številnih domačih in mednarodnih zborovskih tekmovanjih. V zadnjem obdobju so njihovi največji dosežki zlati medalji na tekmovanju v češkem Olomoucu, zlato priznanje na tekmovanju v slovaški Bratislavi in srebrna plaketa na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru.