Za podpredsednika stranke so izvolili dolgoletnega novinarja in urednika na Radioteleviziji Slovenija Rudija Medveda, ki je zadnja leta direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. Udeleženci konvencije so izvolili tudi 10-članski izvršni odbor, za generalnega sekretarja stranke pa imenovali Mitjo Adamljeta.

Stranka bo šla na lokalne volitve s programom, ki poudarja sodelovanje z vsemi, ki jim je mar prihodnost Zagorja in vsega Zasavja, pri čemer bo izrazito zagovarjala okoljsko odličnost, pa tudi poslovno uspešnost, solidarnost med generacijami in skrb za kulturno dediščino.

Nova stranka Zagorje gre naprej - Združenje za napredek Zasavja bo imela poleg županskega kandidata tudi polno 25-člansko listo za občinski svet, pred volitvami pa ne namerava sklepati vnaprejšnjih koalicij, so še sporočili iz stranke.

Švagan je iz LDS izstopil 13. maja. Takrat je kot razlog navedel, da "je od bivše Drnovškove LDS ostala le še bleda senca in je ta stranka postala stranka kapitala". Švagan, sicer dolgoletni član in ustanovitelj LDS, je po izstopu napovedal, da bo oblikoval svojo lokalno stranko in znova kandidiral za župana v Zagorju.