Mlad, a že uveljavljen in odlično sprejet festival, bo v okolju prekrasne Bele Krajine, ob Kolpi, s sporočilom glasbe, sonca in zabave brez meja, poleg pestrega obfestivalskega dogajanja prinesel odlično koncertno ponudbo.

Naj omenimo samo nekatere: prvovrstne domače urbane rokerje Big foot mama, ska-punk-metal-hardcore-reggae evropsko znano zasedbo Elvis Jackson, legendarne, nekoč prepovedane, danes kulturne »atašeje« in že ves čas vrhunske umetnike in vizionarje Laibach, poskočno in melodično dodelano prvovrstno pop zasedbo Jinx z nepogrešljivo pevko Yayo, energične »ludistične« rokerje s Hrvaške Hladno pivo, prve trobente (in ostala pihala) Guče in sorodnih festivalov Boban i Marko Marković orkestar iz Srbije, pionir kritičnega in pronicljivega rapa, zaznavanja zunanjega kaosa in notranjega miru med glasbeniki Dalaj Eegol aka Alien & The band in »tribute« skupino iz Anglije, ki bo pričarala original v nepozabni zabavi do jutra: US4 - U2 tribute band.

Kot vsako leto, se bodo dogajale tudi številne dnevne dejavnosti: športne igre, različni nastopi in DJ program. Obeta se torej veliko dobre glasbe, smeha, zabave in sprostitve! Obiskovalci s tridnevnimi vstopnicami bodo imeli prvi dan poseben vhod, prvi dan festivala pa se bodo vrata odprla ob 11.00. Letos so organizatorji poskrbeli za veliko večjo količino wc-jev in tušev, ter za zelo raznovrstno ponudbo hrane za različne potrebe, tudi na vegetarijance niso pozabili. Šotorišče bo letos kar 2x večje kot lani! Cene? Zelo zmerne! Napoved vremena pa je več kot ugodna!

Obfestivalski program

Posebej za letos je pripravljen zabaviščni park med 11.00 in 19.00 z rodeom, space trainerjem, bungy trampolinom, ameriškim gladiatorjem in ročnim nogometom. V soboto in nedeljo bo na festivalu še posebej dodatno obogaten program. V okviru športnih iger se boste lahko pomerili v košarki, badmintonu, odbojki na mivki, nogometu in plavanju v Kolpi. V soboto in nedeljo bodo za popestritev dogajanja in zavoljo dobre volje, čez dan potekale številne delavnice in tekmovanja: Zumba (12.00 na malem odru), trebušni ples (14.00 na glavnem odru), Schengenfest talent (16.00 na glavnem odru), Rodeo tekmovanje (od 18.00), Gladiator, Topless bungy (za oba spola!), haiku delavnica in umetniške delavnice pod vodstvom Nejca Smodiša in Sebastjana Šeremeta (slikanje in body painting).

Plažno dogajanje ob reki Kolpi bodo z zvoki in gibi v popoldanskem času izpolnili: v soboto Baleric Elegance Live in DJ Pan, dogajanje pa bodo popestrile GoGo plesalke, v nedeljo pa DJ Aleksius, DJ Aleksij, DJ Diaz in GoGo plesalke. Seveda pa ne gre brez neposrednega humorja: v nedeljo. 1. 8. 2010 bo na malem odru med 19.00 in 20.00 potekal »stand up« komični nastop vsem znanega Pižame in odlične hrvaške igralke Marine Orsag. Glavna nagrada letošnjega Schengenfesta pa je skuter, ki ga bodo podelili v nedeljo ob 20.20.

Koncertni program

PETEK, 30. 7. 2010

20.00 - ESKOBARS (Slovenija)

20.50 - EYE CUE (Makedonija)

21.40 - DALAJ EEGOL AKA ALIEN & THE BAND (Slovenija)

23.10 - ELVIS JACKSON (Slovenija)

1.10 - HLADNO PIVO (Hrvaška)

2.55 - DUKES OF HAZZARD (Hrvaška)

SOBOTA, 31. 7. 2010

19.30 - SELL OUT (Slovenija)

20.25 - INSTINKT (Slovenija)

21.20 - ADAM (Slovenija)

22.30 - JINX (Hrvaška)

00.30 - BIG FOOT MAMA (Slovenija)

2.15 - US4 - U2 TRIBUTE BAND (Velika Britanija)

NEDELJA, 1. 8. 2010

20.40 - APERION(Slovenija)

21.40 – OMEGA LITHIUM (Hrvaška)

22.50 - LAIBACH (Slovenija)

0.30 - BOBAN IN MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR (Srbija)