Armstrong se prav tako še ni odločil, ali bo sploh nadaljeval kariero. "Tega zdaj še ne vem, na vsak način pa me boste na kolesu lahko videli v Austinu, kjer se bom vozil s svojimi otroci," je še dejal 38-letni Američan, na twitter pa je zapisal: "Comeback 2.0 je končan".

Teksačan se je v kolesarstvo vrnil lani, potem ko si je vzel triletni premor, in se ob vrnitvi zavihtel na tretje mesto na Touru. Letos z razpletom dirke ni imel praktično ničesar: "Ni šlo tako, kot sem si želel. Mislim sem, da sem vrhunsko pripravljen, dobro sem začel, nato pa sem imel težave, padel, razmišljal celo o odstopu, a to ne bi bilo pošteno do mojih moštvenih kolegov, sponzorjev in navijačev."

Pa tudi doma Armstronga čaka vroče poletje, saj proti njemu poteka obsežna preiskava, vezana predvsem na izjave njegovega nekdanjega moštvenega kolego Floyda Landisa, ki je Armstronga obtožil zlorabe prepovedanih poživil. Landis je Armstronga in vodstvo njune nekdanje ekipe US Postal obtožil celo sistematičnega moštvenega dopinga. Sodni termini so razpisani, Armstrong pa pravi, da uradnega vabila še ni prejel.

"Tudi to bo težka dirka. Nastopili bomo z najboljšo možno ekipo. Mislim, da bo dirka poštena, kar danes ni. Imel bom možnost, da razložim svoje stališče in zelo sem optimističen," je v zvezi z napovedanim procesom dejal Armstrong, ki je vselej poudarjal, da si nikoli ni pomagal s prepovedanimi poživili. Landis, ki so mu zaradi dopinga odvzeli zmago na Touru 2006, pa je za Armstronga le nekdo, ki želi zaradi lastnih neuspehov uničiti življenje tudi drugim. "To je zame popoln nesmisel," še pravi Armstrong.