Zemljak in Pajenk, ki sta v polfinalu premagala Švicarsko dvojico Sutter/Chevalier z 2:0 (14, 16), sta svoj krst na turnirjih pod okriljem evropske odbojkarske zveze končala šele v velikem finalu. Tam sta v napeti in izenačeni tekmi morala priznati premoč latvijskima odbojkarjema Artisu Caicsu in Tomsu Smedinsu, ki sta slovenski par ugnala z 2:1.

Dvoboj sta bolje pričela Pajenk in Zemljak, ki sta prvi niz dobila z 21:16, nato pa sta na plin stopila izkušenejša Latvijca, izid v nizih izenačila z zmago v drugem z 21:19 in prav tako na razliko dobila še tretjega s 16:14.

Pajenk in Zemljak sta se v končnico tekmovanja uvrstila preko kvalifikacij. "Na turnirju v Novem Sadu sva že v predtekmovanju odigrala izredno težke tekme, poleg tega sva bila postavljena na najnižje mesto v kvalifikacijah. Vsak obračun sva morala odigrati 100-odstotno in popolnoma zbrano, saj je treba med tako kakovostnimi ekipami, nekatere celo nastopajo v svetovni ligi, igrati brez napak. Z Alenom sva najino pravo igro pokazala v tretjem krogu proti Srboma in jo zadržala vse do finala. Zadnja tekma proti Latvijcema je bila res napeta, imela sva že zaključno žogo v tretjem nizu pri 14:13, a je nasprotnikoma izid uspelo preobrniti. Drugo mesto je odličen rezultat, a vseeno iz Novega Sada odhajava z grenkim priokusom," je po finalu dejal Zemljak.