Zmaga ima za triintridesetletnega Webberja še poseben pomen, saj je na prejšnji dirki SP 27. junija na veliki nagradi Evrope v Valencii že v prvem delu dirke trčil v zadek Lotusa Finca Heikkija Kovalainena, vendar jo je po spektakularni nesreči odnesel brez poškodb. Nastop na dirkališču v Silverstonu je začel iz prve vrste, vendar z drugega startnega položaja, saj je bil v kvalifikacijah hitrejši njegov moštveni kolega Nemec Sebastian Vettel. Slednjega je prehitel že v prvem zavoju in nato prišel do svoje zmage, s katero se je znova vpletel v boj za svetovnega prvaka.

Še v soboto se je vnel kar precej oster besedni dvoboj o favoriziranju v ekipi, saj je Vettel pred kvalifikacijami dobil posebno sprednje krilo, ki so ga za povrh vzeli z vozila Webberja. "Ni slabo za drugega voznika ekipe," se je Webber po zmagi obrnil na šefa moštva Christiana Hornerja. Vettel je bil osem dni po svojem 23. rojstnem dnevu sedmi, na to mesto pa se je povzpel povsem iz začelja po postanku zaradi prazne gume, ko je nazadoval na zadnje, 24. mesto. Do poškodbe na gumi je prišlo, ko je zadel vozilo Hamiltona v boju za drugo mesto. Potem je napredoval proti vrhu tudi zato, ker ni imel več postankov v boksih, obenem pa je malo po polovici na dirkališče zapeljal varnostni avto zaradi razbitin zadnjega krila, odpadlega s Sauberja, ki ga je vozil Španec Pedro de la Rosa.

Hamiltonu, svetovnemu prvaku leta 2008, pred domačimi navijači, zbralo se jih je prek 100.000, ni uspelo zmagati, brez stopničk za zmagovalce pa je ostal drugi Britanec Jenson Button. Branilec naslova je bil v McLarnu četrti, kar je pravzaprav velik uspeh, saj je bil v kvalifikacijah šele 14. in je dirko začel iz sedme vrste. Takoj za njim je v cilj prišel Brazilec Rubens Barrichello (Williams), šesti pa je bil Japonec Kamui Kobajaši (Sauber). Pred devetouvrščenim Nemcem Michaelom Schumacherjem (Mercedes), povratnikom v karavano in rekordnim sedemkratnim svetovnim prvakom, je bil še njegov rojak Adrian Sutil (Force India), nemški uspeh, kar peterica iz te države je bila med prvo deseterico, pa je na desetem mestu zaokrožil Nico Hülkenberg (Williams).

Po desetih od 19 letošnjih dirk je na čelu točkovanja za SP Hamilton (145 točk), drugi je Button (133), tretji Webber (128), četrti pa Vettel (121). Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki je imel drugič zapored velike težave po prihodu varnostnega avta, je bil šele 14. in je skupno šesti (98).

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 25. julija za VN Nemčije na dirkališču Hockenheim.