Začelo se je že na štartu, ko sta trčila vodilni Sebastian Vettel (Red Bull) in drugouvrščeni Lewis Hamilton (McLaren), pri čemer je krajšo potegnil Hamilton, ki se nato do konca dirke ni mogel povsem približati Vettlu, ki je tako suvereno zmagal. Veliko mu je pripomogla tudi Hamiltonova napaka, saj je ta prehitel varnostni avtomobil, ko ga ne bi smel, in si prislužil kazensko vožnjo skozi bokse.

"Ni bilo lahko, predvsem pa res nismo pričakovali, da bomo na tej stezi tako konkurenčni, da bi lahko zmagali. Na srečo z varnostnim avtomobilov nisem veliko izgubil, pomagala pa mi je tudi Lewisova kazen, da sem dirko nato do konca odpeljal bolj mirno," je po dirki povedal Sebastian Vettel in še enkrat poudaril, da je vesel, da jo je moštveni tovariš Mark Webber tako srečno odnesel. Zakaj? V desetem krogu in po povsem pokvarjenem začetku dirke je Webber skušal nadoknaditi zamujeno, tako da je pri zaviranju v dokaj zaprt ovinek od zadaj s hitrostjo okoli 300 km/h trčil v dirkalnik Heikkija Kovalainena (Lotus). Avstralca je dvignilo visoko v zrak, nato je pristal na varnostnem loku in po še enem prevračanju je močno treščil v zaščitno ogrado. "Vse skupaj ga je očitno povsem presenetilo. Jaz sem le branil svoj položaj," je povedal Heikki Kovalainen, Webber pa ni želel krivde v celoti prevaliti le na Finca. "Za tango potrebuješ dva plesalca. Heikki je zavrl ali odvzel plin kar 80 metrov prej, kot je to običajno, in nisem se mu imel več kam umakniti. Na veliko srečo se je vse dobro izteklo, na posnetkih pa je vse izgledalo zelo spektakularno."

Tudi drugouvrščeni Lewis Hamilton je bil zadovoljen, da jo je Weber odnesel brez poškodb: "Žal mi je le zaradi kazni. Ne vem, kaj se je dogajalo v tem trenutku. Varnostni avtomobil je bil poleg mene, potem pa sem enostavno vozil naprej. Po vsem dogajanju sem lahko zadovoljen, da smo vsi ostali prišli v cilj v enem kosu." Tretji je bil na koncu Jenson Button, ki pa je tudi na lastno presenečenje po prvih postankih obtičal za dirkačem Sauberja Kamuijem Kobajašijem.

"Enostavno nisem mogel mimo njega, bil je prehiter, dobro je opravil svoje delo." Kobajaši, ki je bil pravi junak te dirke, je namreč šele nekaj krogov pred koncem zamenjal pnevmatike, potem pa pokazal, da je možno tudi na tej stezi prehitevati. Najprej je vzel mero Fernandu Alonsu, potem pa še Sebastienu Buemiju. "Ta dirka ni bila pravična. Kazen Hamiltonu je bila premila, saj tako ni nič izgubil, meni pa je povem pokvaril dirko. Škoda, da so se odgovorni pustili zmanipulirati," je povedal užaljeni Fernando Alonso, ki pa si bo moral priznati, da je bil ta konec tedna počasnejši, kot je pričakoval. Po dirki so bili užaljeni tudi pri Mercedesu, za katerimi je katastrofalno slab konec tedna, še posebej, ker je Michaelu Schumacherju po prvem postanku na izvozu iz boksov zasvetila rdeča luč: "To je bilo nepotrebno, uničilo mi je dirko. Ne vem, a ta dirka je bila tako kaotična, da ni bila vredna formule 1," se je pridušal Nemec. S to trditvijo sedemkratnega svetovnega prvaka pa se mnogi ljubitelji formule 1 ne bi mogli strinjati.

A ko so dirkači pripeljali v cilj, vrstni red še ni bil dokončen: kar devet jih je namreč po mnenju FIA za varnostnim avtomobilom vozilo prehitro, zato so jih po dirki kaznovali z dodatnimi petimi sekundami kazni. To pa ni veliko vplivalo na končni razplet pri vrhu, saj so Jenson Button, Rubens Barrichello, Robert Kubica in Adrian Sutil obdržali svoja mesta, med dobitniki točk sta mesti zamenjala le Fernando Alonso in Sebastien Buemi, do ene točke pa je prišel Nico Rosberg (Mercedes).

Naslednja dirka bo na sporedu čez 14 dni v Silverstonu.