Naslov svetovnega prvaka v goltanju hot dogov je četrtič zapored osvojil Američan Joey Chestnut z vzdevkom Žrelo, ki je v desetih minutah vase pospravil 54 hot dogov in prepričljivo zmagal, saj je drugouvrščeni tekmovalec Tim Janus pogoltnil 43 hot dogov. Pred samo tekmo se je Chestnut bahal, da lahko preseže mejo 70 hot dogov v desetih minutah. Ta dosežek mu je preprečila vročina, saj se je živo srebro v nedeljo povzpelo prek 30 stopinj Celzija.

Samo tekmovanje je zasenčila aretacija šestkratnega svetovnega prvaka v goltanju hot dogov, Japonca Takeruja Kobajašija, ki je nazadnje zmagal leta 2006. Kobajaši letos ni tekmoval, ker se je sprl z organizatorji tekmovanja. Kljub temu je poskušal prekiniti samo podelitev nagrad, kar pa mu je preprečila newyorška policija in ga aretirala.

Chestnut je vseeno slavil svojo zmago, s katero si je priboril pas gorčične barve, ki velja za sveti gral tekmovalcev, ter 20.000 dolarjev denarne nagrade.

Priljubljeno tekmovanje v goltanju vročih hrenovk poteka že od leta 1916, ko so štirje migranti na dan neodvisnosti skušali rešiti spor o tem, kdo od njih je najbolj domoljuben. Odločili so se, da se pomerijo v goltanju hot dogov, zmagovalec pa je takrat pogoltnil 13 hot dogov.