Zanimiv bo prav nastop Isakovićeve, ki v Monte Carlu z dosežkom 2:03 na 200 prosto ni mogla biti zadovoljna, a je nekaj slabši dosežek glede na dolgo pot iz ZDA in časovno razliko razložljiva. Njen nastop na 100 prosto je bil s 56,5 glede na osebni rekord že v Monte Carlu dober, zato lahko v Kataloniji pričakuje tudi solidna dosežka na 200 prosto in 200 delfin.

Veliko več kot konec tedna v Monaku od radovljiških reprezentantov Anje Klinar (200 in 400 mešano), Nine Cesar (400 in 800 prosto) in Robija Žbogarja (100 in 200 delfin) pričakuje tudi trener Miha Potočnik. "Monte Carlo je bila v bistvu druga močna tekma po Malagi in glede na trening neke nadgradnje tam niti nismo pričakovali, zdaj pa so plavalci že malce bolj spočiti in vsekakor pričakujem višjo formo. Osnovni cilj pri vseh bo najprej finale, seveda pa si želim tudi boljše dosežke."

Potočnik bo posebej spremljal izide Klinarjeve, ki je letos v Malagi presenetila s tretjim izidom v Evropi na 400 mešano, tudi Cesarjeva, ki bo nastopila neposredno v najboljši skupini na 800 prosto, in Žbogar, ki je pred časom dosegel normo za nastop na evropskem prvenstvu v Budimpešti, pa naj bi v svojih paradnih disciplinah dosegla svoja najboljša letošnja izida.

Na žalost slovenski plavalci v Barceloni še nimajo svoje opreme, ki se je izgubila na poti iz kneževine na jugu Francije. Kaj lahko se zgodi, da bodo morali Cesarjeva, Klinarjeva in Žbogar nastopiti v sposojeni opremi. "Seveda upamo, da bomo do večera dobili svojo prtljago. Sicer pa tukaj že poteka nekakšna zbiralna akcija, skoraj kot pri Rdečem križu, da si bomo od Američanov in Rusov sposodili kopalke in očala, če naše opreme ne bo," še pravi Potočnik.