V glasbenem programu ob podelitvi nagrade bo mogoče prisluhniti Sepetovemu delu Pogled z gradu za klavir in simfonični orkester. Pianistu Tadeju Hrovatu in simfoničnemu orkestru ljubljanskega Konzervatorija za glasbo in balet bo dirigiral predsednik Društva slovenskih skladateljev Tomaž Habe.

Mojmir Sepe, rojen v Črni na Koroškem, je glasbeno kariero začel leta 1950 kot trobentar pri Plesnem orkestru radia Ljubljana. Pri skladanju glasbe se je že od začetka nagibal k jazz in swing melodijam. Pisal je šansone, popevke, gledališke songe in narodno zabavno glasbo. Poleg že omenjenih je napisal vrsto popevk, kot so Med iskrenimi ljudmi, Moje orglice, Brez besed, Vzameš me v roke, Pridi, dala ti bom cvet, Ribič, ribič me je ujel in druge.

Pri oblikovanju slovenske popevke je tesno sodeloval s svojo ženo, priznano slovensko popevkarico Majdo Sepe. Ustanovil je ansambel Mojmirja Sepeta in z njim leta 1960 in 1961 nastopil na jazz festivalu na Bledu. Z isto zasedbo je posnel tudi prvo jazz ploščo v nekdanji Jugoslaviji. Leta 1991 se je Sepe uradno upokojil ter se posvetil pisanju in snemanju glasbe za radio, film, televizijo in gledališče.

Za svoje delo je prejel številne glasbene nagrade in priznanja, med drugimi leta 1996 nagrado Franeta Milčinskega Ježka, tri leta za tem pa viktorja za življenjsko delo.